Свързани новини

06.03.2018 16:05

Манолова: КЕВР не поема отговорност

Видян 1675 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата да има контрол върху  сделки от рода на ЧЕЗ чрез законодателни промени.  За това настоя омбудсманът Мая Манолова. „В момента оплакванията на потребителите и срещу другите електроразпредителни дружества са многобройни и основателни, по отношение на цени и на качество на услугата", изтъкна тя. Според  нея, след сделката доверието на потребителите в ЧЕЗ е сринато.


„Не става дума за национализация на дружеството, би могло да се приемат текстове, които да дават възможност държавата да бъде предпочетена за купувач", посочи омбудсманът. „Независимо кой е собственик, цената на електроенергията се определя от КЕВР", уточни Мая Манолова.  Тя недоумява защо КЕВР не е предприела мерки. "Единственият орган, който има реални правомощия да спре сделката, е заел обичайната си поза на страничен наблюдател”, подчерта тя.


„Даже държавата да стане 100% собственик на електроразпределителното дружество, ако КЕВР продължава да не поема отговорност, ситуацията няма да се промени", заяви Мая Манолова. „Апелирам държавата, контролните органи и институциите да си свършат работата, така че да защитят потребителите", каза още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв