Свързани новини

06.03.2018 12:33

ВМРО: Готови сме с нови текстове за неизбежната отбрана в НК

Видян 1644 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Готови сме с нови текстове за неизбежната отбрана в Наказателния кодекс и ще ги предложим на партньорите ни в коалиция „Обединени патриоти“. Това се казва в позиция на заместник-председателя на ВМРО – Българско национално движение и заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, публикувана във „Фейсбук“.


Припомняме, че ВМРО – БНД от години се бори за разширяване на института неизбежна отбрана. Това е приоритет и на другите две партии от коалицията. Ето защо нарочните промени в НК са заложени и в програмата на Обединени патриоти за 44-тото НС. Случаят с д-р Димитров, който уби Жоро Плъха в опит да защити собствеността си, е просто поредният пример, че моментът да се настоява за твърдост е настъпил.


Патриотите от ВМРО работят с експерти в областта на наказателното право и имат готови текстове, които при съгласие от страна на  коалиционните партньори в ОП могат да бъдат внесени още днес.


Ето и пълния текст на позицията на Веселинов:


https://www.facebook.com/iskren.veselinov/posts/2354944264531324


„Случаят с доктор Иван Димитров от Пловдив, убил циганин, проникнал в имота му и нападнал го с нож, е само поредният, който поставя въпроса за пределите на неизбежната отбрана. ВМРО, а по-късно и другите формации, които днес сме Обединени патриоти, от години предлагаме това. Не говорим само за нападение в дома ти или за нападение, заплашващо живота ти – нима, ако нападението застрашава да те осакати (например пребиват те с колове) е по-добре. Или, ако банда маргинали опитват да изнасилят момиче...


Въпросът с промени в Наказателния кодекс стоеше в програмата ни за тази парламентарна сесия. Гледаме на него не като на хрумка, предизвикана от инцидент, а като сериозен законодателен процес. Основен е за нас, патриотите, заради ширещата се циганска престъпност. Явно страхът от закона не спира тези хора, дано поне страхът за живота им има възпиращо въздействие. Знам, че не бива да се връщаме към правото на Дивия запад, а да се намери нужният баланс и справедливост, което е много трудно.


Имаме обаче текстовете, изготвени от експерт, които днес ще предложа на парламентарната ни група“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и