Свързани новини

04.03.2018 08:03

Борисов и Караянчева не уважиха приема на Радев по случай 3 март

Видян 4694 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нито един високопоставен представител на ГЕРБ не уважи държавния прием, който президентът Румен Радев даде в чест на националния празник. В продължение на повече от час Радев и съпругата му приемаха поздравления от своите гости.


В залата на Военния клуб беше целият дипломатически корпус, начело с посланиците на САЩ, Русия, Япония, Китай, Турция, Германия, Франция и всички останали страни-членки на ЕС, първите дипломати на страните от Близкия изток, Америка, Азия и Австралия. Заедно с тях бяха много учени, писатели, военни.


На всички тях направи огромно впечатление отсъствието на министър-председателя Бойко Борисов, на председателя на парламента Цвета Караянчева, на вицепремиерите, на министрите и на политици от ГЕРБ. За всеобщо учудване липсваха и представители на Обединени патриоти. Изключение направи зам.-председателят на НС Явор Нотев.


Имали указания от най-високо ниво да не присъстват на приема, даван от президента Радев, научи Епицентър.бг от депутати на ГЕРБ, които са имали покана.


Единственият  от парламентарната група на ГЕРБ, който уважи приема на президента, бе Вежди Рашидов.


Вътрешният министър отсъствааше, но главният секретар на МВР Младен Маринов беше в парадна униформа.


На особено внимание от страна дипломатите се радваше председателят на БСП Корнелия Нинова, която дълго време си говори с посланиците на САЩ и на Чехия, след това беше забелязана в компанията на първия дипломат на Германия, беше поздравена дори от посланика на Малтийския орден.


Академиците Благовест Сендов, Антон Дончев, банкерът Левон Хампарцумян, бившите премиери Ренета Инджова и Георги Близнашки, зам.-председателят на НС Нивяр Джафер и зам-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов, директорът на операта акад. Пламен Карталов, лидерът  на "Воля" Марешки и много журналисти бяха сред гостите на приема.


"Всеки народ има своя връх. Нашият е Трети март", заяви в словото си президентът Румен Радев. Той специално благодари на присъстващите чужди посланици за "чудесната съвместна работа" с българските институции.


 Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец