Свързани новини

02.03.2018 12:30

БСП призова за поетапна отмяна на санкциите срещу Русия

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес добрите ни отношения с Русия не са въпрос просто на спомени и романтика, а на реален национален интерес. Ето защо, призоваваме България да работи за поетапна отмяна на санкциите срещу Руската федерация, както и за предприемане на конкретни мерки за подобряване и задълбочаване на двустранното сътрудничество, както в политическо, икономическо, така и в културно измерение. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на "БСП за България" депутатът Александър Симов.


Декларация от името на ПГ на БСП за България


Намираме се в навечерието на най-големия празник – 140-та годишнина от раждането на модерна България.


На 3 март празнуваме една мечта.


Мечтата за връщането на България на картата на Европа, за една държава, където несправедливостите ще бъдат приключени и след мрака на робството всички ще могат да живеят свободни и щастливи. Именно тази мечта беше светлата идея, която в най-тъмните години крепеше жив българския дух и даваше смисъл на много хора да не спират своята постоянна борба.


Заради това, на тържествения ден, ние трябва да отдадем своята почит на българските опълченци, на руските войски, както и на всички воини, от други народи, извоювали с кръвта си свободата на нашия народ. За нас, Руско-турската освободителна война е пример за проява на висши човешки добродетели - саможертва и героизъм за свободата на Отечеството. Трети март не е просто датата на сключването на Санстефанския мирен договор, а е свят момент за възкръсването на България!


Епопеята на Освобождението не е само държавнически акт, а въжделение на европейските народи. Това е една епопея, която няма как да бъде забравена, а опитите за това ще срещнат съпротивата на всеки българин, в чието сърце отекват Шипка и Плевен. Ето защо е недостоен и глупав всеки опит за пренаписване и подмяна на историята. Защото това е удар не просто върху фактите, не просто върху светлата саможертва, а върху сърцевината на българската идентичност.


Заради това днес, когато честваме най-големия си празник, сме длъжни пред историята да наричаме нещата с истинските им имена. Руско-турската война беше една кулминация на топлите отношения между България и Русия.


Тази традиционна любов не е литературна измислица, а е знак за голяма близост. Ние имаме много обща история с Русия. Нас ни свързват общите корени на православието, близките езици и азбуката, която Кирил и Методий създадоха. Между България и Русия винаги е имало огромен културен обмен, трайни икономически контакти и не е случайно, че и до днес много руснаци виждат в страната ни предпочитаната си туристическа дестинация.


Заради това днес добрите отношения с Русия не са въпрос просто на спомени и романтика, а на реален национален интерес. Ние трябва и можем да бъдем мост между Европа и Русия, нещо, което трябваше да осъзнаем отдавна и да превърнем в актуална политика.


Ето защо, призоваваме България да работи за поетапна отмяна на санкциите срещу Руската федерация, както и за предприемане на конкретни мерки за подобряване и задълбочаване на двустранното сътрудничество, както в политическо, икономическо, така и в  културно измерение.


Именно на 3 март, трябва да бъдем в състояние да формулираме новата мечта на България, а каква по-голяма мечта от свят на мирно сътрудничество, където не дрънкат оръжия.


Честит празник, българи!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху