01/03

Свързани новини

01.03.2018 16:59

Путин показа уникални оръжия при тронното си слово

Видян 2442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин използва тронното си слово – годишното обръщение към нацията, което съвпада и с финала на предизборната му кампания за четвърти мандат – вотът е на 18 март, за да съобщи, че страната му е създала крилата ракета с ядрен двигател, която може да лети практически безкрайно.


Това напълно променя стратегическия баланс в света и е новина от такъв мащаб, че дори засега е трудно да бъде осъзната.


Съобщението на Путин бе илюстрирано с анимация, на която се вижда как ракетата, изстреляна от Русия, преминава през Атлантическия океан, като заобикаля радарни системи за ранно предупреждение, минава на юг от Южна Америка и се отправя към целта си през Тихия океан.


Освен като отговор на спадналия с 4% за 2 седмици рейтинг на президента – от 71,5 на 67 процента, демонстрацията на сила се възприема като отговор на огласената неотдавна нова военна доктрина на САЩ, която предвижда ядрен отговор и на неядрен удар – например фейкова хакерска атака, което е нещо осъществявано неведнъж, включително с приписания на Москва вирус Петя преди месеци.


„Неведнъж сме говорили на западните страни, че ще предприемем мерки за неутрализиране на всички заплахи срещу страната ни и разгръщането на противоракетния щит (базите по границите на страната в нарушение да уговорката за неразширяване в Източна Европа, постигнати още при Горбачов). Но никой не искаше да разговаря с нас, никой не искаше да ни слуша. Послушайте ни сега”, каза Путин сред бурни и продължителни аплодисменти в залата и ставане на всички присъстващи на крака.


Той отчете още няколко нови стратегически и тактически оръжия и обясни, че това са разработки, които по обясними причини не може да демонстрира в оригинал. „Всичко това не е от съветски времена, а от работата през последните години на хиляди и хиляди наши талантливи учени и специалисти, добави Путин - Те са истинските герои на нашето време."


Президентът няколко пъти повтори, че Русия не нарушава никакви международни договорености, никого не заплашва и няма да използва създаденото оръжие за агресия.


Но също: „Западът трябва да осъзнае новата реалност, че показаното оръжие не е блъф и че с политиката на санкции е свършено. Разширяването на НАТО към руските граници и разполагането на военна инфраструктура и въоръжение са безсмислени и само пилеене на средства”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.