Свързани новини

01.03.2018 12:33

Опозицията с дело за спиране на аферата

Видян 1568 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    От БСП  искаме да вкараме сделката за ЕРП-то в съда, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията след като се срещна с чешкия посланик у нас Душан Щраух. За тази цел от левицата стартират подписка сред потребителите на ЧЕЗ, за да бъде внесен колективен иск. Целта е спиране на сделката за продажбата на българските активи на енергийната компания, заяви Нинова.


 


"Отговорността за случилото се не е на правителството на чехите, а е на правителството на България и персонално на Бойко Борисов. Последните дни се оплетоха в лъжи. Вчера премиерът беше изобличен в лъжа и от чешкия премиер, нещо абсолютно недопустимо за европейска държава", заяви лидерът на БСП.


Според Нинова с действията си правителството и лично Бойко Борисов е поставил "3 милиона български граждани на колене пред Гинка. Премиерът се докара дотам да се моли на Гинка да прехвърли акции на ЧЕЗ на държавата, в по-унизително положение не сме били", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Тя е връчила на посланик Щраух писмо до чешкото правителство, в което пита - спазено ли е чешкото законодателство при договарянето на сделката, какви са банковите гаранции и изпълнила ли е ЧЕЗ задължението си да уведоми българската държава, че продава активите си в страната ни.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей