Свързани новини

01.03.2018 10:23

Ерменков: Премиерът търси някакви гадове, вместо да си погледне кирливите ризи

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Притеснява ме не Гинка Върбакова, а че това се случва в България, по време на председателството на ЕС. Че премиер на България, заявява, че друг премиер от ЕС му е дал документи, а на следващият ден другият премиер опровергава нашия. Притеснява ме това, че нашият премиер търси някакви гадове, вместо да си погледне собствените кирливи ризи и да види, че той е виновен за случващото се в ЧЕЗ”. Това коментира депутатът от „БСП за България” Таско Ерменков пред бТВ.  


По думите му дали ще бъде спряна сделката за ЧЕЗ зависи от компетентните органи. Ерменков добави, че случващото се с компанията засяга най-малко 2 млн. българи, както и цените, които те ще плащат за ток.


„Аз съм доктор по технически науки в областта на електрооборудването и електроснабдяването и не бих си и помислил, че мога да купя ЧЕЗ и да го управлявам, камо ли някой, който няма такъв опит, да има смелостта да го направи”, каза Таско Ерменков и добави, че Гинка Върбакова няма опит, за да управлява подобна компания.


„Самите ЧЕЗ и мениджмънтът им изпитват затруднение в реализирането на своята дейност в България, а сега идва човек, който хабер си няма, който има по-малко от 25 промила от генериращите мощности в страната ни. Защо държавата допуска хора, които въобще нямат понятие от електроснабдяване, да се занимават с дейност, която е изключително сложна”, попита Таско Ерменков.  


Той бе категоричен, че има фаворит за закупуването на дружеството, на пазарен принцип, и това е държавата ни. „Единствено БСП бе против да се приватизира ЧЕЗ през 2004 г. През 2012 г., когато се продаваха остатъчните дялове от ЕРП-тата, ние пак бяхме против това”, подчерта социалистът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.