Свързани новини

28.02.2018 14:57

БСП: Законът за обществените поръчки прилича на швейцарско сирене

Видян 953 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Законът за обществените поръчки започва все повече да прилича на швейцарско сирене. Изключването на оградата по границата от него бе направено в предходния парламент, за да бъде построена тя по-бързо. Тогава, обаче никой не знаеше, че това ще доведе до построяването на едноредова, а не двуредова ограда, завишаване на цените и съмнения за престъпления“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков от парламентарната трибуна. Той бе категоричен, че БСП не е против границата ни да бъде пазена, но тя може да бъде защитена единствено чрез спазване на законите. Той уточни, че в сегашния текст на Закона за обществените поръчки, и без тази промяна, има всички основания да се правят спешни ремонти и поддръжка, без да се минава през обществена поръчка. „Има специален текст в закона и наредбата. За да се спази тази наредба, трябва да се мине през Народното събрание. Това, което правите сега, е да освободите Министерския съвет от отговорност и да натоварите с нея областните управители“, добави Зарков.  Народният представител бе категоричен, че когато се случи поредният, неизбежен скандал, те ще изгорят като бушони.  „Истинската цел на законопроекта е, не да улесни поддръжката на оградата, а да бъде улеснено прикриването на следи, които са обект на разследване“, категоричен бе Крум Зарков .



Филип Попов: Извършено е престъпление и то на високо ниво



„Не мога да си представя, че вносителите на Закона за обществените поръчки са изтъкнали като мотив липса на опит в МВР и областните управители да го прилагат. Абсурдно е да има липса на опит на институциите на Република България да спазват и прилагат закона“. Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов.  Той добави, че приблизителната стойност за ремонт на 127 км. от оградата на година е 500 хил. лв. и това е без форсмажорните обстоятелства, които не могат да се предвидят. „Как ще се разпределят тези средства, без да има състезателна процедура.  Какви проверки ще се извършват, след като няма да има база за сравнение“, попита той. Филип Попов бе категоричен, че целите на това изменение са поне две – да се прикрият далаверите по построяването на оградата и те да продължат при поръчката. „Извършено е престъпление и то на високо ниво, защото специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство. Има извършена злоупотреба с публични средства“, заяви още народният представител.
Иван Иванов: Управляващите превръщат  народните представители в сапьори
„Управляващите превръщат  народните представители в сапьори, защото за пореден път ни принуждават да търсим и да се предпазваме от взривяването на поредната мина“. Това каза народният представител Иван Иванов. Той заяви, че такава мина е и ЗОП, който по нищо не се различава от сделката с ЧЕЗ. „Повече от 250 млн. лв. бяха изхарчени по тази ограда и сме на път да създадем една огромна златна дупка. Тази промяна в закона е нищо друго, освен грандиозна кражба“, категоричен бе Иван Иванов.  





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв