Свързани новини

28.02.2018 10:32

БСП: МС бяга от отговорност за оградата, областните управители ще горят като бушони

Видян 1694 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Законът за обществените поръчки цели да освободи Министерски съвет от отговорност за оградата по границата, а при проблем областните управители да изгорят като бушони. Това каза заместник-председателят на ПГ на БСП за България Крум Зарков по време на дебатите по промените в Закона за обществените поръчки, с които от обхвата на закона отпадат договорите за поддръжка на оградата по границата, предаде Фокус.

 Промените в Закона за обществените поръчки, изключващи договорите за поддържане на оградата по границата от обхвата на закона бяха приети на първо четене в парламента. „За“ промените гласуваха 103-ма народни представители, „против“ – 65 и „въздържали се“ – 4-ма, с което те бяха приети.


„Какво предлагате да направим днес? Уверявам ви, че в сегашния текст има всички основания да се правят спешни ремонти и други действия по поддръжката, без да се минава през обществена поръчка. Къде обаче е уловката? За да се спази тази наредба и да бъдат освободени от закона, трябва да се мине през Министерски съвет. Това, което правите сега, е да освободите Министерски съвет от отговорност, да натоварите с тази отговорност единствено областните управители, които когато се случи поредният скандал, да изгорят като бушони“, каза Зарков. Той обърна внимание, че законопроектът е внесен от народни представители, а не от Министерски съвет. „Законът за обществените поръчки започва все повече и повече да прилича на швейцарско сирене. Тази процедура не е направена да пречи на управляващите, а да гарантира прозрачност на гражданите. От нея има смисъл“, заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ по отношение на процедурата по обществени поръчки.


 Законопроектът бе внесен от парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти. Според вносителите промените ще спомогнат за облекчаване на процеса за поддържане на възпрепятстващата способност на съоръжението и своевременно възстановяване на нарушения, причинени от различни природни стихии.  В рамките на дебата вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че промяната в Закона за обществените поръчки е необходима. По думите му с нея ще се поправи една грешка. Той обърна внимание, че ако не се поправи, се губи много време за обжалване на обществените поръчки за защитното съоръжение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей