Свързани новини

27.02.2018 09:52

Сидеров: Добрев е незаконен депутат

Видян 1536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Делян Добрев е най-уникалният случай в българския парламентаризъм – депутат в оставка. Той си подаде оставката, Конституционният съд каза ясно, че тази оставка трябва да бъде приета, след което той се вкопчи в парламента и сега стои незаконен депутат”. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той коментира интервю на Делян Добрев за предаването „Здравей, България” миналата седмица, в което депутатът от ГЕРБ заяви, че „хипотетично „Атака” може да бъде заместена от ВОЛЯ”.


"Той просто трябва да напусне парламента и няма право да се изказва. Как може да размества партии в коалиционното споразумение. Не знам какво го движи този млад човек, но ръководството на ГЕРБ трябва да вземе мерки. Ще говорим с тях", каза патриотът.  "Мисля, че когато направя една такава забележка, има резултат", вметна Сидеров.


"Не ме интересува какво смята Делян Добрев, той за мен не е фактор", добави Сидеров. "Категорично съм против Истанбулската конвенция. След като се обявихме категорично срещу Истанбулската конвенция, от ГЕРБ се подготвиха да ни заместят. Това са игрички, които Цветан Цветанов трябва да обясни.


После стана ясно, че Марешки и групата му биха я подкрепили. Ръководството на парламентарната група на ГЕРБ си беше подготвила гласуване, в което тази конвенция щеше да мине. Това говори много, но се радвам, че се отказаха", заяви Сидеров.


"Аз много съм патил в политиката и затова трябва да посочвам на партньорите си изкушенията и опасностите. Аз играя ролята на този, който ги насочва към истинските неща. В политиката трябва да правиш верните неща, защото хората иначе ще те заплюят", каза той и добави, че иска да върши полезни неща за хората.


Радвам се, че обществото се събужда и става непримиримо по някои теми. Не трябва да допускаме и ние компромис с властта.


Цветанов, ако се беше посъветвал с мен, щях да му кажа, че темата за Народния съд не трябва да се вкарва в парламента. Това е тема, която няма еднозначна оценка. Все пак беше полезен урок", каза той.


"Следващите избори са за евроизборите. Там не трябва да сме разделени. Хората и без това не обичат да гласуват на тези избори. Тогава няма да имаме шанс. "Атака" се е явявала три пъти самостоятелно на избори, това не ни притеснява, но "Обединени патриоти" не бива да се разпада, категоричен е Сидеров. Ако се явим по отделно ще имаме по-нисък процент и хората ще си кажат "Ето, те се разпадат и сриват".


Не трябва да мислим как по отделно, а как при всички обстоятелства, въпреки различията в характерите, да бъдем заедно", смята лидерът на "Атака".


Ще подготвя промяна в закона за блокираща квота от 34% заради сделката за ЧЕЗ. Подготвям го това с колеги от "Атака", ще го внесем и ще видим как реагират всички", каза той и оцени работата на подалия оставка министър на енергетиката: "Теменужка трябваше да каже защо подава оставка и какви са й аргументите. Смяната на един министър не трябва да става драма.


Ако не вършим нещата, за които сме избрани, ще бъдем приключени. Народът е безпощаден. Трябва да се вършат правилните неща, тези, които са полезни за хората, изтъкна лидерът на "Атака".


Във властта много бързо можеш да се забравиш. Аз не водя битки, просто припомням това, каза той, изтъквайки, че като най-опитен и патил и препатил в политиката е длъжен да съветва колегите си в управляващата коалиция.


Аз правя дружеска критика. Ако Цветанов се беше посъветвал с мен, щях да му кажа, че в темата за Народния съд не трябва да се влиза - това е тресавище, в което можеш да затънеш.


По повод на идеята на премиера Борисов да се строи АЕЦ "Белене" като общоевропейски проект, Сидеров коментира, че в момента има благоприятно за България геостратегическо разместване. Проектът беше спрян, защото така ни посъветваха едни другари и другарки от САЩ, които дойдоха тук, припомни лидерът на "Атака".


 


Източник: epicenter.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева