Свързани новини

26.02.2018 14:12

Нечист оШфор дава ½ пари за ЧЕЗ!

Видян 3940 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вестникът, който е собственост на чешкия премиер Бабиш – Лидове новини, разкри, че съществена част от финансите на Инерком за сделката с ЧЕЗ са предоставени от фирма, свързана с руско-грузинския милиардер Паата Гамгонейшвили и с казуси, посочени в Парадайз пейпърс и Офшор лийкс. Това са случаи, в които световните медии извадиха на светло документи, разкриващи глобално изтичане на пари към различните видове данъчни убежища, известни като данъчен рай. „Почти половината от средствата за закупуването на активите на ЧЕЗ в България са осигурени с кредити, свързани с офшорни фирми”, заяви в ефира на Хоризонт Веселин Вачков, директор на чешкото издание.


Така се разбра защо вечер по-рано по Нова показаната се за първи път Гинка Върбакова, която се води „стратегически инвеститор” за покупка на ЧЕЗ – България, без някой да я е винил, обясни, че нямало „оШфор” зад нея.


В беззъбо и антипрофесионално интервю Виктор Николаев не й зададе други основни въпроси – защо НАП, ДСК и др. са й наложи запори за смешни на фона на нужните й за ЧЕЗ 860 млн.лв. суми като 38 236, 80 лв., защо в съдружие с нея фигурират 3 дами с 1 ЕГН, една от които не съществува, защо е имала за бизнеспартньори осъдени за злоупотреби???...


В сайтовете се завъртя и инфо, че е възможно Българо-американската банка на Цветелина Бориславова да се окаже мистериозната институция, финансираща другата част от сделката. Гинка не ще да назове банката зад гърба си, но я нарича „международна”.


19 минути веднага отправи въпрос към бившата половинка на Бойко Борисов дали това е вярно: "Пълна лъжа!! Пак някой се опитва да ни вкара сред ритниците.. Никога никой не е дори разговарял с нас на темата "продажба на ЧЕЗ", коментира банкерката.


В същото време се оказа, че Гинка е преместила офиса си от непрестижния Требич в бизнессградата на ММГруп на Мая Христова - близка на премиера бизнесдама. Случайност ли е това или закономерност - скоро ще се разбере!


От своя страна, Община Пазарджик пожела да прекрати договор за паркинг в центъра на областния град, който държи дружество на Гинка, поради неизпълнени задължения по контракта. Крупната бизнесдама Върбакова е трябвало да инвестира 50 000 лв. и да осигури 4 нови работни места. Тя държала и друг паркинг в провинциалния град, който е окръжен за нейния Септември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а