Свързани новини

26.02.2018 12:19

Зимен хаос в страната

Видян 1709 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обилният снеговалеж над страната предизвика истински хаос у нас.Турски тир задръсти движението на магистрала Тракия след удар в камиони на км 71 в посока София при сигнал на пътен полицай да спре и да отбие от пътя.


Инцидентът е станал вчера около 10 ч. сутринта в района на Пазарджишка област. За щастие няма пострадали.


Пътните полицаи отбивали в аварийната лента товарните автомобили над 12 тона, тъй като има издадена забрана за движението им по магистралата. По шосето се е движил товарен автомобил с турска регистрация, който с несъобразено висока скорост е приближил спрените товарни автомобили и се е ударил в тях. В резултат на пътния инцидент се е наложило платното по посока за София да бъде затворено, докато тежка техника издърпа товарните автомобили и товара им от лентите за движение.


По думите на катаджиите, турският тираджия едва не отнесъл колегата им със стоп палката. Катастрофата образува 5-километрова тапа. Екипи работеха дълго време  по преместването на ремаркето на един от камионите, което се е обърнало, съобщи очевидец пред Фокус.Движението по магистралата бе възобновено чак в късния следобед, като то се извършваше само в една лента.


Регионалният министър Николай Нанков заяви, че е недоволен от организацията и снегопочистването в Пазарджишка област, ще има глоби. Той остро критикува и шофьорите.


Въпреки ограниченията за тирове, с изключително висока скорост е предизвикана катастрофата в Пазарджишка област.


"Неспазването на ограничения води до подобни ситуации. Не може някои тежкотоварни превозни средства да блокират половин България", заяви министърът


В същото време няколко автомобила аварираха в отсечката на магистрала Тракия между Пловдив и Стара Загора. Проблеми с движението имаше и на автомагистрала Люлин. Тя беше затворена за дълго време вчера. Границите ни с Македония и Гърция също бяха блокирани. Френски туристи пък закъсаха с колата си на път за Рилския манастир. Снегът забави и част от полетите на летище София.


Заради обилният снеговалеж 8239 абонати на ЧЕЗ в западна България останаха без ток.


Много училища и детски градини в страната обявиха дървена ваканция заради студа и снежните преспи. До много от тях достъпът бе затруднен.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец