Свързани новини

26.02.2018 10:35

Туск не ще среща с Ердоган във Варна, Брекзит ще ни струва €28 млрд.

Видян 1704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Европа Доналд Туск изрази съмнение в обявената за изненада дори на президента Радев от българския премиер Борисов варненска среща на лидерите на ЕС с турския държавен глава. Окончателното произнасяне на Туск дали ще има рандеву на 26 март в морската ни столица, се очаква по време на следващия Европейски съвет на 22-23 март, но анализаторите не очакват добро развитие.


Даже в София имаше малък митинг в защита на изтребването на кюрди от турската армия на територията на Сирия с възгласи: Ердоган – терорист. МВР, незнайно защо, беше пратило 11 бронирани микробуса с тежко въоръжени полицаи да обгрижват демонстрацията на 11 активисти на тротоара на ул. Левски, срещуположен на турското посолство, запечата от мястото на събитието 19 минути.


Известни са също проблемите с гражданските права, след като 270 журналисти бяха арестувани, а първите 6 от тях – осъдени доживот, уж за подпомагане на неуспешния опит за преврат от 15 юли 2016 г. срещу Ердоган. Не е тайна, че единствено България, противно на европейското и своето законодателство, връща опозиционери на режима обратно в Турция. Гърция и Германия например не се огънаха пред натиска от Анкара и бранят избягалите при тях дисиденти.


По-лошите новини от Брюксел обаче са икономически. Британският Дейли Телеграф разкри от кухнята на Европейския съвет, събрал премиерите на 28-те, че истинската сметка за Брекзит не е 9, както обяви първоначално Юнкер, не е 12, не е дори 15, колкото започнаха да приказват напоследък еврочиновниците, а невероятните 28 милиарда евро. Толкова ще губи на година европейският бюджет от неучастието на Великобритания в ЕС, което означава съкращаване на еврофондовете по всички програми и на агросубсидиите – две неща, от които де факто България живее от 2009 г. насам. На всичко отгоре, страните ще трябва да внасят по-висока такса членство. Досега се смятаха като 100 млн. лв. върху нашия милиард, но при база 12 млрд.евро по-малка вноска от Лондон. При минус 28 млрд., най-вероятно ще ни таксуват с над 200 000 000 евро, вероятно е 250 млн.евро.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?