Свързани новини

26.02.2018 09:32

Бойко в Лондон и за кредита €120 млн. на Гинка?

Видян 9415 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов заминава за Лондон, където в програмата му е включена среща в Европейската банка за възстановяване и развитие. По случайност, същата е отпуснала кредит от 120 млн. евро на ЧЕЗ, според чиито условия при смяна на собствеността на дружеството, парите стават изискуеми. Сега е много важно дали държавата ще гарантира за вземането на ЕБВР от Гинка и, ако го направи, как ще го обясни, след като 3 дни се обяснява, че кабинетът нямал общо със сделката, което цял народ разбра, че няма как да е вярно. „Кредитът в момента е стопиран, следващият транш може да дойде след сделката, по която се работи от 6 месеца”, научи 19 минути от чешката страна.
Дали премиерът ще обсъжда точно тази тема в ЕБВР попита журналистката Соня Колтуклиева, която предава от британската столица.
Още по-интересното е, че тези милиони, прибавени към парите, които струва самата компания, образуват обща сума 860 565 200 за придобиването на ЕРП-то от митичната Гинка от Пазарджик, която всъщност е от Септември. Градът, който се прочу по това, че кметът му извади за нула време 250 000 лв. за гаранция след ареста си при заплата 1000 лв. А шефът на Общинския съвет, и той от ГЕРБ, позволи 6-годишно дете да бъде обвинено за убийство, извършено със собственото оръжие на политика.
Учудващо е, откъде Върбакова ще вземе пари, защото кредитната й история е най-меко казано стряскаща, след като сайтът Биволъ извади от регистрите и съдебните решения неблагополучията на семейните фирми на бизнесдамата, запорирани и от НАП, и от ДСК, и от друга банка за суми като 38 000 лв. А общински съветник от Пазарджик попита дължи ли още дружество на фамилията 1 млн. на общината в областния град?
120-годишната държавна БТА сгази цялата си история и елементарните правила на журналистиката, като пусна за първи път „интервю” без снимка и без автор, грижливо препечатано от близките до властта медии, което се предполага, че е с Гинка. В него обаче няма отговор на въпроса коя банка кредитира недотам благонадеждните по история купувачи на ЧЕЗ. Цитирана е „международна банка”. Коя? Не става известно.
Час, след като получи от 19 минути дела и документи по въпроса с Гинкините дружества и техните дертове, премиерът Бойко Борисов нареди спешна проверка на НАП и ДАНС във фирмите. Похвално.
Въпросът е, след като сделката се готви от месеци, че даже самият чешки премиер дойде в София по нея в деня, след като гласуваха недоверие на правителството му, къде са спали данъчните и сужбите досега? Напомняме, че 10 екипа на НАП вече 16 месеца, при законни 3, ревизират 19 минути за няма нищо. Вместо да се занимават с важните неща.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго