Свързани новини

23.02.2018 13:22

Борисов: Нито Петкова, нито аз можем да повлияем за ЧЕЗ

Видян 2686 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имаме КЗК, имаме КФН, имаме ДАНС, ако трябва да се проверяват произход и пари, нито енергийният министър, нито аз можем да повлияем на подобна сделка.


Госпожа Петкова е честен човек, като се върна, ще се срещна с коалиционните партньори и да вземем решение кой да я замести, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов,  съобщи 24 часа.


Сделка между частни компании в Чехия, ние нямаме как да контролираме и да попречим. Години наред сме се борили да имаме независими регулатори. Преди дни една телевизия беше продадена за огромна сума, защо не попитате има ли нещо общо правителството там, добави Борисов.


За стотици милиони се съдим и с ЧЕЗ и с ЕVN. Крайно съм бил недоволен от електроразпределителните дружества, давахме ги и на прокурор.


Не искам да прозвучи, че някой е бил подценен. Шарл Мишел беше преценил да чуе за отделните региони неща. Показахме им всички инфраструктурни проекти и за дигитална инфраструктура. Холандският премиер ми каза трябва да ни покажеш всички на части, явно наведнъж няма как, допълни Борисов.


По-изгодно за България е да се увеличи вноската за бюджета, в сферата на кохезията още много ще се говори. Голямата концентрация на вниманието ни трябва да е това, което се случва в Сирия, в Украйна. Трябва да намерим начин да нормализираме отношенията. За радост, голяма част от моите предложения, вече почват да ги говорят всички.


Аз мисля, че няма да бъде един ръководител и на Съвета и на ЕК, надали ще се намери консенсус по този въпрос. Все ще се намери кой да управлява ЕК, коментира българският премиер.


Мисля, че е напълно постижимо тази година да влезем в чакалнята на еврозоната. Много тесногръдо беше погледното, когато го казах това. Примерно, за Холандия това е проблем. Към този момент липсват солидарност и разбиране. Вишеградската четворка има голям страх от релокацията, а ние я разглеждаме в обратната посока.


Ако гарантираме, че в Европа ще се влиза както в САЩ и в Канада - само през КПП-тата, тогава "добре дошли". Виждате страховити бомбардировки в момента в Сирия, трябва ли да ги пъдим тези хора. Има решение за това - ще покажем хуманност - 2-6 месеца ще стоят у нас след това ще си отидат, каза още Борисов.


Дори и по темата Атина-Скопие помагаме, но по някакъв начин не искам да оставям впечатление, че се месим в техните работи.


Да събираш Туск, Ердоган и Юнкер - това е изключително тежка среща. Ще бъдат поставени такива въпроси, по които далеч не мисля, че ще се разберем. Това не е някаква вечеря на приятели, които се събират да си бъбрят и да си пийнат по шербет. Това не е нещо, което всеки може да го направи, допълни Борисов.


По летищата и морските ни граници няма риск. Егоистичният риск идва от сухопътните ни граници. Затова преди малко ви заговорих за релокацията. Преди малко Меркел каза на Ципрас, че се е подписал като мен - много късо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат