Свързани новини

23.02.2018 09:30

Откъде кумица на министър вади 625 млн.лв. за ЧЕЗ?

Видян 5314 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кумицата на енергоминистъра Теменужка Петкова е новият собственик на ЧЕЗ срещу 625,9 млн.лв. Интересен е въпросът как фирмата й с 1000 лв. печалба е гарантирала кредита за покупката и от коя бг банка. Топекспертът Евгени Кънев коментира: "Гинка от Пазарджик с 10 хил. лв. капитал, с обещания за поне 100 млн. евро заеми от частни фирми и участието на поне най-голямата банка в България е сглобила цена от 320 млн. евро ( триста и двадесет милиона евро) за CEZ България.

Предвид нужните Гранд кешови Ресурси на частните компании зад Гинка  ( сравними или по- големи от годишния бюджет на повечето министерства) и получената твърда банкова подкрепа да не се окаже , че Apple или Google ще купуват CEZ?

А министърът на енергетиката пожела успех на новия собственик, защото държавата нямала какво да направи в изцяло частна сделка...". Според Георги Кадиев това е завеса, параван за корупция.


"Гинка Върбакова от Пазарджик, собственик на фирма с капитал 50 хил.лв., с офис на Околовръстно шосе 3, на разклона за село Требич, купи за над 300 млн. евро фирма с годишен оборот от 1.8 млрд.лв.
Звучи като виц.
А всъщност е за плач.
Защото корумпирани политици през  подставени лица изкупуват икономиката ни",пише в коментар политическият,енергиен и икономически експерт.
"И министърката на енергетиката Теменужка Петкова, оказа се, си има дрийм тийм. Кумицата й купува бизнеса на ЧЕЗ в България. Не е ли яко? Сега чакам Делян Добрев да каже, че в тази манипулация няма нищо вярно и, че бизнесът на ЧЕЗ всъщност го купува Елена Йончева :)))))",коментира соцдепутатът Александър Симов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху