Свързани новини

21.02.2018 10:42

БСП: Политическата ни класа е незряла да оцени мъдро историята си

Видян 1436 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Народе, съжалявам, че днес ставате свидетели на това, което показва, че българската политическа класа е незряла да оцени обективно и мъдро историята си и да даде перспектива, да отговори на реалните ви проблеми, да помогне да ги решите и да ви даде надежда. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по искането за оставка на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента, предаде Фокус.


„Искането за предсрочно прекратяване на мандата на Валери Жаблянов е незаконно, тъй като не отговаря на условията на Правилника на Народното събрание, провъзгласен от Конституционния съд за закон“, заяви тя и определи искането за оставка като противоконституцонно.


„В ГЕРБ има много достойни и умни хора, които публично изразиха несъгласие с Истанбулската конвенция“, посочи Корнелия Нинова и цитира изказване на депутата от ГЕРБ Георги Марков за Конвенцията. „Има ли двойни стандарти - депутат от БСП изразява несъгласие с международен договор, депутат от управляващото мнозинство изразява несъгласие с международен договор. В първия път това е основание за оставка, а във втория - не“, коментира лидерът на БСП. „Не само, че проявявате двойни стандарти, а нарушавате основни конституционни права“, изтъкна Корнелия Нинова. „Лъжете - Валери Жаблянов стоя прав и спази тишината, която се изисква в минутата мълчание. Единственото, което направи е да предложи към уважението на жертвите на комунизма да прибавим и уважение към жертвите на фашизма“, каза тя.

„Ако оставката на Валери Жаблянов бъде приета, „БСП за България” няма да предлага друг заместник-председател на парламента”, заяви още Корнелия Нинова. В изказването си Нинова обяви, че парламентарната ѝ група напуска пленарната зала, няма да участва повече в дебатите и ще се върне единствено за гласуването.



„Нашият заместник-председател е Валери Жаблянов, ще чакаме справедливото му възстановяване на този пост от българския и европейския съд. Над вас, над нас, над всички стои Конституцията, правовата държава, разделението на властите и свободата на човека”, заяви Нинова от трибуната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и