Свързани новини

19.02.2018 13:11

КНСБ: 581 лева е издръжката на човек в четиричленно домакинство

Видян 1422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Издръжката на живота в България е излизала средно 581 лева за член на четиричленно домакинство в края на декември миналата година, а за нормален за страната стандарт на живот разходите за такова семейство са възлизали на повече от 2300 лв. Това са данни на КНСБ, които оповести в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания. Тя уточни, че издръжката на живота се увеличава плавно заедно с доходите. Те обаче се разпределят неравно, като богатите българи стават по-богати, а бедните – все по-бедни:


"Размерът на общия доход средномесечно на едно лице представлява 83% от необходимите средства за издръжка на живот, докато през 2010 година същото е представлявало около 60,3%. Поради изключително ниската база той не е осезаем и не се усеща от българските домакинства. Нарастването на доходите не се разпределя равномерно. При високодоходните нарастването е с по-голяма скорост, съответно и високодоходните домакинства нарастват по-бързо, докато бедните домакинства намаляват за едногодишен период, но техният процент на намаление е значително по-бавен".


За всеки от двамата родители в семейство, живеещо в София, средната работна заплата не трябва да бъде по-ниска от 1512 лева, за да се осигурят необходимите средства за нормален живот в столицата.


По данни на КНСБ, необходимите средства за издръжка на живота на домакинство в София е значително по-висока - 3 023 лева, което прави близо 756 лева на човек. За десет години издръжката се е повишила със 108 лева на човек.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци