Свързани новини

16.02.2018 10:40

Плочев е заплашван от високопоставен политик, твърдят от БСП

Видян 2134 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Министър Ананиев по телефона е поискал оставката на проф. Камен Плочев- директор на НЗОК. Той, като министър, няма право да иска оставката на човек, пряко избран от парламента. Днес, чрез посредник, проф. Плочев получава пряка заплаха от високопоставен политик в държавата, който казва следното: „Предайте на професора да си подаде доброволно оставката и да се разделим с добро, защото в противен случай имаме и други мерки - ще включим цялата репресивна машина срещу него и няма да си намери място в България като професор“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Славчо Велков пред журналисти в парламента.


Той припомни, че проф. Плочев е изпратил писмо до Цвета Караянчева и до всички ръководители на парламентарни групи. „С него той ги уведомява, че към началото на 2018 година Касата има много големи задължения към чужди сродни организации, за което министър Ананиев знае. Проф. Плочев иска парламентът, който го е избрал пряко, да вземе необходимите мерки и да бъде актуализиран бюджетът, за да не бъдем задължени към чужди държави, където отказват планово лечение на български граждани“, каза още Велков. Той уточни, че с проф. Плочев са дългогодишни приятели и е загрижен за неговата сигурност. „Излязох на трибуната да питам министър Ананиев къде са тези пари. Само месеци преди това, когато избирахме проф. Плочев, министърът твърдеше, че Касата е на нула. А сега се оказва, че към 2018 година задълженията на Касата са над 270 млн. лв. В държавата има скандал. Става въпрос за над четвърт милиард лева“, подчерта народният представител. Според него не може с лека ръка да се харчат утвърдени професори, както беше похарчен за два дни проф. Николай Петров.


„Загрижен съм за неговата лична сигурност. Ще има заседание на здравната комисия в сряда, където професорът да бъде изслушан по този въпрос и да видим как така се плашат български професори“, коментира депутатът от левицата. По неговите думи проф. Плочев е имал среща с най-високопоставения политик в държавата и е имал уверението, че застава зад него и да си гледа работата спокойно. „С нищо не е дал повод да му се иска оставката, освен с това, че е писал до парламента“, посочи Велков и се обърна към президента, като ръководител на Национална служба за охрана: „Нека да прецени степента на опасност и ако трябва да му осигурят охрана.“







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е