Свързани новини

16.02.2018 10:10

Ананиев: Директорът на НЗОК да даде оставка

Видян 2091 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Министър Кирил Ананиев е поискал оставката на директора на НЗОК проф. Камен Плочев. Това каза пред журналисти самият Ананиев, предаде  Фокус. Той обяви, че е направил това още вчера.

По думите на министърът на здравеопазването, Плочев постъпил некоректно, тъй като не е информирал Надзорния съвет и него за писмото си до Народното събрание. В писмото се казва, че НЗОК има задължение към чужди здравни фондове в размер на над 271 млн лв.


Повод за изказването му стана декларация от името на БСП. По времето, на която зам.-шефът на червените депутати Жельо Бойчев прочете писмото до НС от 13 февруари.

„Обезпокоителен факт е, че постъпват сигнали от здравноосигурени лица, на които са издадени разрешения за планово лечение извън България, но им е отказано предоставянето на фондово обезщетение от здравните каси на страни – членки от ЕС“, коментира Бойчев. Той прочете още, че с това писмо директорът на Здравната каса предлага да бъде извършена "актуализация на бюджета на НЗОК със 140 млн. лв.“, допълни той.

"Към момента няма сигнали за отказана медицинска помощ на български граждани в чужбина, дълговете ни са изплатени", обясни министър Ананиев", съобщи 24 часа.

Той разказа, че е разбрал за писмата на Плочев в сряда, по време на заседанието на правителството. То било изпратено зад гърба на Надзорния съвет на касата. Затова министърът веднага поискал оставката на Плочев, а той го излъгал, че подписът на писмото не е негов. След направена проверка обаче извъртял, че е подписал писмото без да чете текста.

След разговора в кабинета на министъра Плочев веднага потърсил съдействие от парламентарните групи, разказа още Ананиев. В сряда в здравната комисия на НС ще има дебат по темата.

"Ако Плочев откаже да даде сам оставка, парламентът може да реши да го освободи", коментира министърът.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на