Свързани новини

15.02.2018 13:42

Шефът на спецпрокуратурата: Малките градове са феодални владения

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев потвърди отдавна констатирания факт,  че цели райони в страната са феодализирани и се управляват от кметовете на управляващата коалиция на шуробаджанашки принцип.


Прокурорът стигна до откровението по повод въпроси на журналисти за оставения на поста му кмет на Септември от ГЕРБ Марин Рачев, за когото разследващите твърдят, че има опасност да влияе на свидетелите, които са негови подчинени.  Припомняме, че само преди дни Апелативният специализиран съд върна на поста кмета на Септември. От съда излязоха с мотив, че няма опасност Рачев да укрие улики или да влияе на свидетели по делото за злоупотреби в размер на 13 000 000 лв.


"За всички е ясно, че има малки градове, които са взети "на концесия", да го кажа по този начин. Които представляват един нов вид феодални владения. Има усещане за несправедливост в българското общество", каза Гешев.


Той обрисува мрачна картина: "На местно ниво съществуват обвързаности между местната власт в лицето на кметовете, между местните структури на централната власт, между кметовете и представители на съдебната власт - най-малкото те участват в съвместни банкети всяка година. Ясно е, че част от проблема са, ако щете, и личните отношения на местно ниво."


Шефът на спецпрокуратурата беше подразнен от въпрос дали прокуратурата и МВР не са виновни за ситуацията с бездействието си. "Ако ви кажа, че прокуратурата е идеална, ще ви излъжа. Но ако ви кажа, че и съдът е идеален, също ще ви излъжа. Значи безгрешни хора няма. Казват, че Господ е безгрешен, но това пак е субективно мнение", заяви той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата