Свързани новини

15.02.2018 12:06

Борисов чака нов руски президент, а Путин води със 71,5%

Видян 3890 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов ще обсъжда проблемите с доставката на газ от идната година с „новия руски президент”. Това стана ясно от програмното му интервю Питай премиера – кавър на 18-годишната пряка линия с Владимир Путин. Апропо, точно той води със 71,5% срещу 7 на сто за следващия кандидат Павел Грудинин от Комунистическата партия месец преди изборите за президент в Русия. Данните станаха ясни вчера и вероятно двете външнополитически съветнички на премиера – преводачката на Уорлик и секретарка или пиарка от датския културен център в Бон, беше редно да са му съобщили това. Разбира се, възможно е те да знаят нещо, което целият свят не знае по темата с преизбирането на Путин.


Проблемът с газа обаче е супер съществен, защото замяната на досегашния път на Синьото гориво през Украйна и България с Турски поток от 2019 г., при липса на интерконектор с Турция, който според вицепремиера Валери Симеонов не е дори на ниво идеен проект, независимо, че се говори за него от 2009 г., означава сериозно предизвикателство за снабдяването на индустрията. И на Топлофикация – София например. Фактът, че не се работи по него, е изумителен. Изобщо не е на дневен ред хъб Балкан, за който Борисов говори и в това свое интервю, защото не е ясно какъв газ той ще разпределя, освен че ще струва ужасно много пари.


Акцент от няма и половин час минаване на тагадък през основните теми на момента беше даването на заден по Истанбулската конвенция. Премиерът изрази съмнение, че водещият Хекимян не я е чел. Двамата седяха на фона на библиотеки без книги, но по-важното е, че според министър-председателя можем да вземем от документа „само доброто”. Както обаче е записано в Конвенцията, при ратификация тя се приема изцяло. Няма хубаво, няма лошо. И всеки, който наистина я е чел, знае това.


Някои неточности имаше и в цитираните от премиера числа. Например спад на безработицата няма. Според данните на НСИ за последното тримесечие има ръст с 32 000 души. Няма и 15% ръст на зимния туризъм. Ски курортите даже имат лек спад по данни на проф. Румен Драганов, а официалната статистика отчита 6,6 на сто увеличение на посетилите България, но в това число се включват транзитно преминаващите и гостуващите.


Най-емоционалната част от речта на министър-председателя беше насочена срещу Иво Христов, ръководител на кабинета на президента, който пречел на добрия диалог между институциите. Той бе титулован „директор на телевизията на Пеевски ВВТ”. Както по-късно уточни самият неочакван герой на деня, той е бил директор на телевизията през 2003-04 г., когато тя беше на Петър Манджуков, а и след това репортерка в същата телевизия е „пиарката на Борисов”. Има се предвид съветника по медиите в кабинета на премиера Севделина Арнаудова, но освен нея пиарът на ГЕРБ Никола Николов също е кадър на ВВТ, което прави доста учудващо намесването на отдавна несъществуващата медия в разговора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни