Свързани новини

15.02.2018 09:48

Дончев: Някои от разговорите в коалицията са с по-висока температура

Видян 869 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Водят се коалиционни разговори на висок глас, достъпни до широката общественост, е едно. Кабинетът е друго и не бих правил връзка между двете. Не знам кое е по-лошо - по-остър тон и теми, които се обсъждат и те излизат публично, или да бъдат скрити". Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНТ отношенията в обединените патриоти. "Политиката не е счетоводство. Освен хладното излагане на тези, аргументи, понякога се случва да има и спор. Политиката е страст и някои от разговорите са с по-висока температура".
"Този тон не е типичен", заяви той за изказванията на Валери Симеонов от миналата седмица относно евродепутатката Ска Келер.

"Не видях повод или причина за всички коментари относно Истанбулската конвенция. С този документ Обществото видя голяма част от страховете си, не и без чужда помощ. Мъдрият политик никога не действа на инат", заяви Дончев.

"Моята логика е, че право да обжалва дадена поръчка има този, който може да я изпълни. Другият момент е, когато процедурата е закъсняла. Един непостроен път означава повече катастрофи, по-дълги пътувания и по-голям разход на гориво", каза вицепремиерът.

"Даваме все повече сигнали, че България е едно добро място за правене на бизнес. Разбира се, че корупцията е реалност. Най-страшното в корупцията е, когато тя подмени честното състезание в пазарната икономика. Ние не инвестираме само в инфраструктурата, 1/5 отива в социалната сфера", заяви още той.

"След излизането на Великобритания от ЕС, ще паднат разходите, но и приходите. Със сигурност в бюджета ще имаме и нови разходи. Има няколко варианта - бюджетът става по-малък, всички държави в ЕС да плащат малко повече, а третият вариант е да се комбинират едното и другото, но това не може да се случи", коментира Дончев темата за Брекзит.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни