Свързани новини

15.02.2018 09:32

Борисов: Оттегляме Истанбулската конвенция

Видян 812 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще оттегли Истанбулската конвенция от парламента, докато не бъде постигнато съгласие в обществото за приемането й. "Стига с тази Истанбулска конвенция! Изтегляме я от парламента, тя сега е в Конституционния съд. Ще я приемем, когато има консенсус в обществото. Темата за еднополовите бракове не стои. Никога не съм действал на инат, още повече и срещу Църквата, и затовa ме преизбират хората!". Това заяви министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в извънредното предаване "Питай премиера" по БТВ.


"Всички сме срещу насилието над жени и деца. Единствената цел е да служим на обществото. Никога не съм правил на инат. Истанбулската конвенция е подписана от 47 държави", каза Бойко Борисов.


Той уточни, че тя е конвенция за превенция насилието над жени и деца. "Като европейска партия предложихме тя да се ратифицира. Дебатът не тръгна за насилието над жени и деца. Къде тук пише за еднополови бракове? В конституцията е казано - мъж и жена се женят", разгневи се премиерът.


 


ГЕРБ оттегля конвенцията, защото сами, без патриотите, без БСП и срещу президента няма да вървиме", аргументира се премиерът.


 


"Казал съм го на патриотите, казвам го и на ГЕРБ – ние Истанбулската конвенция, ще я приемем само ако има абсолютен коненсус в българското общество. Ще разпоредя на депутатите - няма да се занимавате с конвенцията, докато не седнем и не кажем кое е хубаво и кое не. Няма да правя нищо, което да даде възможност и на комшиите от другата страна, и на Корнелия Нинова да си играят със страховете, да проронват сълзи", каза Борисов.


 


Той помоли вече да не го питат за Истанбулската конвенция, "щото Истанбул малко звучи нали...". Името на документа било за борба и превенция срещу насилието над жени.


 


Борисов се обяви срещу предложението на вицепремиера Красимир Каракачанов за референдум за гей браковете, защото щели да се похарчат едни 30 милиона с предизвестен резултат. "Българите са консервативни и отсега е ясно как ще гласуват", каза той.


 


Премиерът няма да иска оставките на министъра на екологията Нено Димов - за Пирин и на вицепремиера Валери Симеонов - за грубото му изказване по адрес на зелената евродепутатка Ска Келер.


 


"Може да имаш право в много неща, но такъв език, такъв начин на говорене в европейска България с ЕС не приемаме и затова се разграничихме от тези думи за "камионетка" и "експулсиране", коментира Борисов по повод изказването на Валери Симеонов срещу Келер.


 


В отговор на въпрос премиерът заяви, че отношенията му с президента Румен Радев са добри и винаги се  отнасял с изключително уважение към него. "Няма тема, по която да не сме е разбрали", добави той. В същото време нападна остро началника на кабинета му Иво Христов, когото нарече "сив кардинал" и човекът, който пише речите на президента.


 


"Съветът ми е да не го слуша много – с моите беквокали да не се занимава", каза още Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец