Свързани новини

22.02.2018 15:22

13 146 лв. държавна заплата без премиите за шефката на финансовия надзор

Видян 22195 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо досегашните 5000 лв., новата държавна заплата на шефката на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова става 13 146 лв. Отделно, комисарите си разпределят по няколко заплати годишно и като различни видове премии и бонуси. Така любителката на скъпи автомобили, която се прочу с използването на няколко служебни коли, изпратена на поста от финмина Владислав Горанов ще се радва на средно 20 бона на месец, пресмятат експерти.


Новата й заместничка и бивша депутатка от ГЕРБ Диана Йорданова, по-известна с изчитането на римско VII като ВиАйАй от парламентарната трибуна, което е сериозен индикатор за нейния капацитет, ще се разписва срещу месечно възнаграждение от 12 003 лв. Толкова ще вземат и другите двама замове в КФН. Това са бившият шеф на НАП и за малко заместник-министър на финансите в Борисов 3 Бойко Атанасов и Ралица Агаин – ексдепутатка от НДСВ и Новото време. Отделно за тях ще има и бонуси. „Само” 11 432 лв. се полагат за единствения останал член на Комисията Владимир Савов, който отговаря за защитата на потребителите на финансови услуги. За работата му съдим най-малко по произвола и издевателствата на застрахователите при забавянето или неизплащането на ангажиментите им към потребителите, на които милиони българи са жертви. Тази заплата е с 428 лв. по-висока от възнагражданието на президента на репубиката. Който, за разлика от Савов, няма възможност за многохилядни бонуси.


Чиновниците оправдават наглостта си с промените в закона, прокарани от това мнозинство, които им позволиха да се финансират и от бюджета, и от такси върху подопечните си финансови институции, които в крайна сметка също идват от джоба ни, защото се отразяват в по-високи такси – например предстоящото вдигане на Гражданската отговорност, която на практика си е данък, но в частна полза. Били си удвоили приходите от 11млн. на 20 000 000 лева и явно се чудят какво да ги правят.


В същото време заради суми по 200 000 – 300 000 лв. затварят областни болници със стотици хиляди хора контингент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Без РЕВОЛЮЦИЯ - кървава, с жертви, КОМУНИСТИЧЕСКА, няма да се промени положението!!! ПРОТЕСТИРАЙТЕ колкото си искате!!! НЯМА вече КОМУНИСТИ, които да поведат БОРБАТА.. Така ще си УМРЕМ - ОДРАНИ...

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Комунисти се канят да дерат комунисти !Проблемът ви е, че някои от вас останахте извън играта и апелирате към кървава революция – но – комунистическа!Докато се настаните на удобните места!

  • 001 Бай Онзи 30.06.2019 14:08

    Калинки на Хранилка. Ама ние плащаме масрафа.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще