Свързани новини

14.02.2018 14:31

Лавров: Америка ще прави квазидържава в Сирия

Видян 1405 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„САЩ искат да останат в Сирия задълго, ако не завинаги”, твърди руският външен министър Лавров. Той напомня, че за разлика от Русия, никой не е канил американците в суверенната държава срещу чиято законна армия те воюват. Според щатски източници, при атаката преди дни, в която бяха убити над 100 местни армейци, са загинали и „няколко дузини руски наемници”. БГ медиите не отбелязаха, че същата вечер, уж по друг повод, президентът Тръмп звънна на колегата си Путин. ПРи предишни случаи действията на САЩ се представяха като „грешка”, след като дълго бяха отричани, а сега бяха наречени „защитна атака”. Лавров оцени като „недалновиден” подходът за пълно отричане на позицията на Турция. Според него действията на Анкара към „тези или онези групи на кюрдското опълчение могат да се оценяват нееднозначно, но това отношение е реалност”. Според Русия кюрдите са неделима част от сирийското общество, докато по неговите думи САЩ целят разделяне на арабската република, създаване на квазидържава на част около 10% от нейната територия и рекет за сваляне на Асад.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове.