Свързани новини

14.02.2018 10:45

Дават до 200 лв. на учителите за квартира

Видян 1367 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учителите ще получават до 200 лв. за квартира, ако те или член от семейството им нямат собствено жилище в същото населено място. Това предвижда проект за промени в наредбата за условията и реда за възстановяване на транспортните разходи или на разходите за наем на педагогическите специалисти в институциите в системата на предучилищното и училищното образование, публикуван за обсъждане на сайта на МОН.


С поправките отпада условието учителят да работи непременно в малко населено място извън местоживеенето си, за да получава субсидията. В проекта за наредба думите “малко населено място” се заменят с “населено място”. Досега, за да му се отпускат средства, педагогът трябваше да работи в селища с население до 30 хил. жители, пише 24 часа.


Възстановяването на разходите за наем по месторабота е алтернатива за наетите педагози от други градове да не пътуват всеки ден. Проектът предвижда още да се възстановяват разходи за наем, когато местоработата на учителите е в по-отдалечени, слабо населени или планински райони с по-слабо развита пътна инфраструктура. Ако бъдат одобрени, промените ще влязат в сила със задна дата от 1 януари 2018 г.


Учителите получават допълнителните си пари в училището, в което работят.


Целта, която си поставя предложеният проект, е гарантиране на качеството на учебния процес чрез разширяване на възможностите за подбор на персонал с нужната квалификация. Промяната ще осигури условия за по-голяма трудова мобилност за наемане на необходимите квалифицирани специалисти, живеещи в други населени места, пише в мотивите към проекта за поправки в наредбата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв