Свързани новини

14.02.2018 09:32

Ердоган пристига у нас на 26 март за среща ЕС–Турция

Видян 1161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция потвърди, че президентът Реджеп Ердоган ще пристигне у нас на 26 март за среща Европейски съюз–Турция. Той обаче няма да може да открие нито един реставриран османски паметник, заяви в ексклузивно интервю за bTV турският министър на културата проф. д-р Нуман Куртулмуш. Той е у нас по покана на министъра на туризма Николина Ангелкова в рамките на българското европредседателство.


"Вярваме, че българското председателство на Съвета на ЕС много ще засили връзките между Турция и България и ще даде тласък на отношенията между Турция и ЕС. Турция  и България са съседни страни, чиито народи са живели в този регион съвместно, споделяйки обща култура. Имаме много общо – музика, фолклор, инструменти, носии, кухня, традиции", заяви за бТВ турският министър на културата.


По думите му "наличието в България на 585 хил. турскоговорящи български граждани, също така и на други български граждани, които са с мюсюлманско вероизповедание, тяхното съжителство показва, че всички ние живеем в мултикултурна среда. Ние можем да увеличим броя на тези наши сходства. С едно културно споразумение да направим така, че по-добре да се опознае турският език и култура тук и по същия начин в Турция да се популяризира българският език и култура. Със спогодбата за опазване на културното наследство бихме могли да съхраним много паметници на териториите на двете страни".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

13 900 лв. за бутилка в София

13 900 лв. за бутилка в София

В магазин на столичния булевард България ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще