Свързани новини

13.02.2018 16:12

Вицепремиерите във война

Видян 2329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Темата около ратификацията на Истанбулската конвенция продължава да разделя лидерите на Обединените патриоти.  „Тази конвенция няма да бъде подкрепена от НФСБ и неговите депутати, но и референдумът няма да бъде подкрепен. Защото това са 30 милиона лева грешни пари, които ще бъдат похарчени за една глупост”. Това заяви в ефира на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. Така той се заяде с плебисцита, предложен от другия патриотски премиер Красимир Каракачанов.


Симеонов отрече да е бил на тайна среща със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, за да се уговори поведението на депутатите от НФСБ при гласуването за Конвенцията.


"С Цветанов нито съм се чувал, нито съм се виждал. Той е с близо 10 години по-малък от мен и да ми определя поведението дали е възможно?", попита риторично вицепремиерът.


В коментар за отношенията в Обединени патриоти той обясни, че напоследък липсвала комуникация. „Няма никакво желание да бъдат решени тези проблеми, които пораждат напрежение и то най-вече от страна на колегата Каракачанов”, коментира Симеонов. Според него от страна на колегата му Каракачанов има голямо деформиране на медийното представяне на коалицията. „Това все пак е коалиция от три партии, но в случая цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО”, допълни той.


„Сериозни въпроси като ратифицирането на Истанбулската конвенция се разглеждат и обсъждат на политически съвет, а не в телевизионни студия. Явно в случая не сме обединени, защото се правят самоволни изказвания, без това да е обсъдено", коментира Симеонов по повод изказванията на колегите му Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, че правителството ще падне, ако Конвенцията бъде приета.


Според лидера на ВМРО обаче този, който отказва диалога, е самият Симеонов.  Той е категоричен, че няма какво да изяснява с никого. " Аз, когато имам нещо да му казвам, му звъня по телефона или отивам в кабинета му и му го казвам. Когато той има да ми казва нещо, го казва през медиите Смятам, че нищо нередно не съм направил. Изразявам мнението си такова, каквото го виждам, че е правилно. И както виждам обществото ме одобрява. Ако някой иска да си изяснява нещо, има ми телефона, знае ми кабинета, на един площад се намираме, дето се казва", коментира Каракачанов пред  Канал 3.


Той повтори още веднъж становището, че пренебрегването на общественото мнение за Конвенцията наистина е заплаха за кабинета. Ако депутатите на Симеонов от ПГ на Патриотите гласуват за Истанбулската конвенция или ги няма в залата по време на гласуването, ще последва тяхното изключване от групата и възможно разпадане на управляващото мнозинство.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на