01/02

Свързани новини

13.02.2018 12:01

Стартира изграждането на детска градина в кв. Кръстова вада – Изток

Видян 1887 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започна строителството на първата детска градина във все по-населения южен квартал Кръстова вада – Изток. Учебното заведение ще се разполага върху терен от 3778 кв. м., с разгъната застроена площ от 1827 кв. м. и ще приеме 150 деца. Цялата сграда е проектирана със стремежа към енергийна самостоятелност и висока ефективност. Системата за отопление и захранване с топла вода е комбиниран котел - газ, ток и соларни панели, като основният топлоизточник са соларните панели, уточнява кметът на Лозенец Любомир Дреков.


Получената от соларните панели топла слънчева вода ще се използва не само за загряване на басейна, но и за отоплението на цялата сграда и покриване на всички битови нужди от топла вода. Тя ще се нагрява целогодишно, с изключение на максимум два студени зимни месеца, което прави инвестицията целесъобразна и икономически ефективна.


Част от дъждовната вода, която преминава през покрива на сградата ще се отвежда в подземен резервоар, като впоследствие ще се използва за поливане на зелените площи в сухите месеци, като по този начин няма да се използва питейна вода. Резервоарът ще бъде снабден с помпа, чрез която ще се извършва поливането.


Непосредствено до детската градина ще бъде изградена обезопасена по европейските стандарти площадка за игра с модерни съоръжения, допълва още районният кмет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

везни