Свързани новини

12.02.2018 16:59

Ще се строи навсякъде с промените в законите за земите и горите

Видян 2220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ски писти и лифтове да се строят без промяна на предназначението на горските терени предвижда проект за изменение на Закона за горите, внесен от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти Йордан Апостолов, Данаил Кирилов, шеф на правната комисия на НС, Христиан Митев, Анна Александрова, Борис Ячев, Искрен Веселинов, Петър Христов Петров, Калин Поповски.


Според внесения на 9 февруари проект без промяна на предназначението ще се изграждат ски писти, станции и стълбове на лифтове и влекове, ще се прави основен ремонт и реконструкция на съществуващи съоръжения.


Проектът отменя разпоредба, според която не се допуска промяна на предназначението на горски територии за ски писти и стълбове за лифтове и влекове, когато изграждането им не е предвидено в приетите областни планове за развитие на горските територии.  


Според вносителите предлаганите промени се правят с цел създаването на „адекватни и равни условия за развитие на планинския и ски туризъм в зимните курорти на страната“.


Напомняме, че след като Земеделската комисия на НС отхвърли ветото на президента върху Закона за земите и го прехвърли за финално прегласуване в пленарната зала, предвидените там промени в същия дух също ще важат. Така ще може да се сече и да се строи повсеместно без особен контрол. Както изброяват депутатите, целта на занятието е изграждане на стълбове на въздушни електропроводи, нефтопроводи, топлопроводи, газопроводи, надземни и подземни хидротехнически съоръжения за производство на електроенергия не се изисква промяна на предназначението, а за изграждане на ски писти и лифтове се изисква. Не бил решен и въпросът за ремонт на съоръженията.


Депутатите изтъкват, че досега действащият Закон за горите е въвел за първи път изискването при изграждане на ски писти, влекове и лифтове територията на ски пистата да бъде изключена от горския фонд и да придобие статут на урбанизирана територия. Това, твърдят вносителите, е създало „вътрешни противоречия и неравноправно третиране на един вид дейности с друг“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне