Свързани новини

12.02.2018 16:23

1114 осъдени престъпници са на свобода

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 1114 са хората с ефективни присъди в България, които са се укрили. Това сочат данни на МВР предоставени на Нова. Обявените за издирване са над 24 000.


Някои от тях са избягали в чужбина, други вероятно все още са в България. По следите им са МВР, Интерпол и Съдебна охрана.


Сред тях има масови убийци, от типа на Росен Ангелов от Нови Искър, който разстреля шестима души, преди мистериозно да се самоубие. Разследващите го "търсили" осем години, след като бил осъден за блудство с непълнолетна.


Първо не го намерили на адреса му в Надежда. Мъжът често сменял местата, където живеел и за това от МВР не могли да го открият.


Според законовата процедура, след произнасянето на присъдата, осъденият трябва да бъде задържан в тридневен срок от Съдебна охрана. Ако това не стане, на ход е МВР, след което издирването се прехвърля на Интерпол. Списъкът на издирваните убийци набъбва с всяка изминала година, признават от МВР.


Собственикът на транспортната фирма Ентуртранс Ениз Ченгел, който е осъден на 10 г. затвор за катастрофата на автобус на магистрала Тракия през 2011 г., отнела живота на 9 души, също е в неизвестност. Търсят го с червена бюлетина от Интерпол.


Той е осъждан в Румъния за нанасяне на средна телесна повреда преди да стане катастрофата на Тракия, но българските власти отказали да го предадат на румънското правосъдие. Съседите му в Бургас казват, че не са го виждали от година. Служителите му в баничарница в града, заявяват същото. Властите подозират, че се укрива в Турция, при роднини, въпреки че няма регистрация да е напускал България.


В Съдебна охрана работят 1338 служители. Не успяват да открият всеки пети осъден.


Сред тях е и Илиян Тодоров, който получи доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека Соло в София. Докато властите го търсят той пуска две видеообръщения в социалните мрежи. Според родителите на едната от жертвите му, Тодоров се укрива в чужбина.


Въпросът за изпълнението на присъдите е съдбовен, сподели адвокат. По думите му, трябва да се промени редът, при който трябва осъдените да влязат в затвора.  Единият вариант е когато съдията прочете ефективната присъда, осъденият да бъде задържан още в залата. Другият вариант за справяне с проблема е електронната гривна, смята той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,