Свързани новини

08.02.2018 14:20

САЩ удари сирийската армия на собствената й територия

Видян 1602 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В нарушение на международното право, САЩ извърши въздушни удари по сирийската армия, като жертвите са най-малко 100, предава Ройтерс. Това става на територията на суверенна международно призната държава, каквато е Сирийската арабска република. Според Вашингтон „атаката е защитна”. Оправданието са действия на войската срещу т.нар. демократични сили, в които влиза дори започналата през 2011 г. с клане на православни християни и разрушаване на манастири Ал Нусра – сирийския клон на Ал Кайда. Русия осъди остро ударите, като заяви, че никога досега САЩ не е действал „толкова открито” в Сирия, „прегазвайки закона и правото”. Припомняме, че САЩ няма покана от сирийското правителство да пребивава със свои сили на негова територия, но въпреки това американците скоростно изградиха 4 бази там, докато руснаците се изтегляха от арабската република. Пентагонът призна, че поддържа 1720 бойци в страната, три пъти повече, отколкото твърдеше до момента. Това не е първа атака на САЩ срещу Сирия, но досега ударите бяха оправдавани с грешки. Така, в решителен бой за освобождаването на Дейр Ес Зор от терористите на ИД, американската авиация уби над 60 сирийски войни и отложи атаката им. Градът беше освободен няколко месеца по-късно, но за това време бяха изпомпани милиони барели петрол и загинаха хиляди мирни жители в плен на ислямистите. Анализаторите свързват американската атака сега с предстоящите след месец избори в Русия, чиято военна победа в Сирия вдигна допълнително без друго рекордния рейтинг на президента Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец