Свързани новини

07.02.2018 14:25

Отстраненият кмет на Септември се отби в централата на ГЕРБ

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Септември Марин Рачев от ГЕРБ беше отстранен временно от поста си в понеделник вечерта, а във вторник сутринта репортер на Сега го видя да влиза в централата на ГЕРБ. Пресцентърът на управляващата партия не съобщи с кого се е видял обвиняемият за умишлена безстопанственост и неизгодни сделки, който за часове извади 250 000 лв. в гаранция.


С мотива, че могат да повлияят на разследването, спецсъдът отстрани кмета и служителя на общината Станой Милов, обвинен за документни престъпления. Прокуратурата твърди, че има злоупотреби с общински средства и неправомерен контрол над фирми, които са били под негово пряко ръководство и са печелили обществени поръчки. По информация на държавното обвинение в дома на Рачев са открити разработки на ДАНС от 2015 г. във връзка с купуване на гласове. Съдът реши, че кметът може да окаже влияние на разпитваните свидетели, които са му подчинени, да подправи документи или да създаде неистински.


По време на заседанието на спецсъда съграждани на кмета отново направиха демонстрация в негова защита. Неговите противници пък са обединени в инициатива Да спасим Община Септември. Те твърдят, че живеят в страх, и пишат сигнали до главния прокурор. Така миналата година Марин Рачев беше обвинен, че като едноличен търговец е укрил данъци.


Разследването срещу кмета може да влезе и в парламента - БСП поиска парламентарната комисия за контрол на специалните служби да изслуша шефа на ДАНС Димитър Георгиев. Пред Сега зам.-председателят на комисията Славчо Велков (БСП) заяви, че трябва да се попита ДАНС как разработките за изборите са стояли две години и половина в нощното шкафче на кмета. Председателят на комисията Димитър Лазаров (ГЕРБ) отговори, че не е запознат с искането на левицата и все още няма нищо официално заявено.


В същото време стана ясно, че в края на декември Административният съд в Пазарджик е върнал в общинския съвет в Септември Лазар Влайков от ГЕРБ, чийто мандат беше прекратен предсрочно от Общинската избирателна комисия. Влайков беше изключен за 3-и път и от партията, свален беше и от поста шеф на общинския съвет, след като получи обвинение, че не осъществил контрол върху личното си оръжие. С него беше убит собственик на ресторант в с. Виноградец уж от 6-годишно дете в компанията на ГЕРБ-иста! Съдът е върнал Влайков в общинския съвет с аргумента, че не е бил надлежно уведомен кога са заседанията там. Решението може да се обжалва във ВАС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния