Свързани новини

06.02.2018 16:06

След поредното превишаване на отрова във водата, Хасково поиска аварийно снабдяване

Видян 1082 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 9 месеца закъснение от първия бум в медиите на темата за отровната вода в Хасково и дни след новото й вкарване в средствата за информация пак от червената депутатка Елена Йончева, общината на депутата от ГЕРБ Делян Добрев пусна обществена поръчка за допълнително аварийно водоснабдяване на града. Предвид „честите случаи на завишени нива на уран в питейната вода”. Напомняме, че и местната, и централната власт преди 9 месеца твърдяха, че ПРОБЛЕМ НЯМА и Йончева заблуждава медиите. Сега обаче си признават всичко посредством текста на поръчката.


Тя е за проектиране, надзор и изпълнение на строително-монтажни работи по обект Допълнително аварийно водоснабдяване на Хасково, строеж, Изграждане на напорен водопровод от кранова шахта на напорен водопровод от ПС Северна зона и ПС Извора до водоем 30 000 м3.


Прогнозната стойност е 651 300 лв. без ДДС. Срокът за изпълнението ѝ е от 160 до 190 календарни дни. Интересно е, че са отпуснати с постановление на Министерския съвет от 11 май, т.е. властта е лъгала най-нагло, че няма проблем.


На 5 февруари е обявена и поръчката за избор на строителен надзор на същия обект. Предвидената максимална сума за нея е 4 000 лева без ДДС. По-рано – по средата на януари месец тази година, е обявена и друга инженерингова поръчка. Тя е за изграждане на част от напорен водопровод от ПС Източна зона до черпателен резервоар от 4000 кубика на ПС Юг. Нейната прогнозна стойност е 208 000 лв. без ДДС. Изграждането на този обект е обосновано поради това, че е свлачищен район, пропада от дъждовете и се прекъсва водоподаването към резервоара. Тя ще бъде отворена на 20-ти февруари. Оттук-нататък аргументите са същите като при поръчката, обявена преди шест дни. Строителният надзор за нея е на стойност 3000 лева без ДДС.


"Това, което правим в момента, е водопроводи с отпуснатите от правителството 2 млн. лв., за да свържем 8 кладенеца за питейна вода със съществуващата мрежа. Преподписахме договора за средствата, те ще бъдат на наше разположение до края на 2018-та година. Има си процедури по обявяване на намерението, от къде ще мине трасето, налагаше се някъде да се правят отчуждения. Заради това сега обявяваме поръчките. Изпращаме най-напред до Агенцията за обществени поръчки, след това върви процедурата, може да има обжалвания. След това ще е самото изпълнение", поясни избраният от ГЕРБ кмет Беливанов, който след медийните атаки срещу него от кръга на Делян Добрев няма данни да е напуснал партията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е