Свързани новини

06.02.2018 15:46

Ако пушехме 30% по-малко, митническата статистика щеше да е вярна

Видян 1369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник министър-председателят Бойко Борисов обяви, че у нас има рекордно ниско ниво на контрабандни цигари у нас.  Според цитирано от премиера проучване 6 процента е средното ниво на контрабандните цигари в България. Борисов дори се похвали, че страната ни е една от отличниците в Европа.


Оказва се обаче, че тази изключителна статистика би трябвало да е вярна, ако българите пушехме с 30 % по-малко.  "През 2017 година ние сме изпушили само 14 милиарда цигари според данните на Агенция Митници. По-интересен е фактът, че през 2008-а потреблението на цигари у нас е било 21 милиарда къса годишно с нарастващи в годините бройки.  Излиза, че за близо 10 години сме се превърнали в една от най-здравословно живеещите нации в света. Според данните на Агенция Митници с повече от 30 процента е намаляло потреблението на тютюн и цигари у нас", заяви пред Нова ексмитничарят и шеф на Легия Антимафия  Григор Здравков.


"Интересно е също, че през 2017 година са обмитени със 100 милиона къса цигари по-малко спрямо предходната 2016-а. По-малко обмитените  и по-малко хванатите контрабандни цигари няма как да доведат до намаляване с цял един процент на този вид контрабанда у нас, както твърдят управляващите", твърди експертът.


През 2017 година в България са иззети 50 милиона  контрабандни цигари, според данните на Агениция Митници. "Тези 50 милиона къса се побират в точно 5 камиона. Излиза, че у нас са заловени само 5 камиона, превозващи нелегално цигари.


Трябва да споменем, че в изнесените от  управляващите резултати не са включени цигарите с фалшив бандерол, който също са заляли българския пазар. В 6-те процента не влиза и транзитният контрабанден трафик на цигари през страната. България е предпочитана дестинация в световен мащаб са прекарване на нелегална стока", категоричен е спецът.


Любопитна подробност е и факта, че никъде не може да видим детайлното изследване на Агенция Митници, според което контрабандата на цигари у нас е едва 6%. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей