Свързани новини

06.02.2018 11:38

България е с 26 места по-назад по върховенство на закона от Румъния

Видян 1871 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е с цели 26 места по-назад в класацията по върховенство на закона от северната ни съседка Румъния, с която вечно се сравняваме и твърдим, че сме „по-добре” от тях. Това стана ясно от изследване на неправителствената организация World Justice Project (WJ). Страната ни се намира едва на 55-о място по върховенство на закона, докато съседите ни на север от Дунава са на 29-о място. В проучването са обхванати 113 държави от цял свят. Не е учудващ и фактът, че България се намира на последно място по този показател в целия Европейски съюз. Рейтингът, който се публикува на всеки две години, е основан на 44 показателя. На първото място в класацията е Дания, а на последното Венецуела. В челото са още Швейцария, Канада, Германия. Следващите 5 държави след Дания също са членки на ЕС: Норвегия, Финландия, Швеция, Холандия, Германия. След тях са Нова Зеландия, Австрия, Канада, Австралия.


Показателите за определяне на рейтинга на държавите са разделени в 8 категории: ограничаване на правомощията на властовите институции, отвореност и прозрачност на управлението, нива на корупцията, състояние на човешките права, правов ред и сигурност, прилагане на нормативните актове в работата на съдебната система.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци