Свързани новини

01.02.2018 13:46

Арестуваха кмета на Септември

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Кметът на Община Септември Марин Рачев (ГЕРБ) бе задържан за 24 часа по закона на МВР, съобщи говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова. Утре от спецпрокуратурата ще му бъдат повдигнати две обвинения. Едното е за умишлена безстопанственост, следствие на което са настъпили вреди за Община Септември за над 100 000 лева. Второто е за покупката на имот от Община Септември на цени многократно над пазарните от фирма, която преди време е била негова собственост, с което отново са нанесени щети на общината за над 100 000 лева. На предишните кметски избори Рачев бе избран от листата на ГЕРБ. Срещу него тече и дело за укриване на данъци в размер на 150 000 лева.


Според шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев, който също пристигна в Септември, двете обвинения, който ще бъдат повдигнати срещу Рачев, са първоначални и работни. Той каза, че съществуват данни и в хода на разследването ще се търсят доказателства за нанесени щети на Община Септември от над 13 милиона лева.


При операцията на спецпрокуратурата няма други задържани, но това не значи, че в рамките на досъдебното производство това няма да се случи, уточни Гешев. Той заяви, че въпросът за удължаване на ареста на Марин Рачев ще бъде преценен и решен от наблюдаващия прокурор по случая.


В същото време стана ясно, че това е и първата операция, съвместно със специализираната прокуратура, на новата комисия за противодействие на корупцията. Според Антон Славчев, директор на дирекция в комисията, операцията е много успешна. В нея са участвали над 100 служители на прокуратурата, антикорупционната комисия, бюрото за защита на свидетели, при което не е имало предварително изтичане на информация за подготвяната акция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,