Свързани новини

31.01.2018 16:01

Съдът потвърди запор от 200 млн.лв. върху имоти на Прокопиев

Видян 2007 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тричленен състав на Бургаския апелативен съд  е потвърдил налагането на запор от почти 200 млн. лв. върху имущество и активи на бизнесмена Иво Прокопиев и съпругата му, съобщи Правен свят.


Сред имуществото е имот в Созопол, банкови сметки, дружествени дялове и акции. Той е подсъдим за приватизацията на миноритарния дял в електроразпределителното дружество ЕВН (двама от останалите подсъдими са бившите министри в първото правителство на ГЕРБ - Симеон Дянков, Трайчо Трайков).  В резултат на действията им са настъпили вреди за държавата в размер на 21 милиона лева. Именно във връзка с това дело от КОНПИ започнаха проверката срещу Прокопиев.


Съдебният състав: Златина Иванова (председател), Румяна Манкова и Албена Зъбова – Кочовска (докладчик) оставя в сила определение на Окръжен съд – Бургас, с което се уважава искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) за налагане на запор на имоти и активи, собственост на Галя и Иво Прокопиеви. Решението е окончателно.


От съдебния акт се разбира, че искането на КОНПИ е заради недоказан произход на средства в размер на 14 млн. лв., което представлява сума много над определената по закон граница за значително несъответствие от 250 000 лв.


Според КОНПИ тези констатации напълно покриват изискването на закона за допускане на поисканото обезпечение, поради наличието на достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение, че имуществото е незаконно придобито и подлежи на бъдещо отнемане от Държавата. Подозренията са, че тези средства са от приватизацията на предприятието Каолин. Проверката срещу Прокопиев е започнала преди една година, когато той вече е бил в качеството на обвиняем по делото за приватизацията на 33% от държавния дял в ЕВН.


Определението на Бургаския апелативен съд е окончателно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне