Свързани новини

26.01.2018 11:34

Радев: Германските компании у нас помагат за икономиката

Видян 1447 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германските компании у нас помагат да създадем по-успешен модел на икономика и на отношения между бизнес и институции, заяви президентът Румен Радев.
"България е фактор за стабилност на Балканите - страната ни е политически, макроикономически и финансово стабилна, въпреки огромните предизвикателства пред всички европейски държави в лицето на глобализацията, мигрантската криза, динамичните демографски процеси", каза още той при награждаването на фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през 2017 година.

Церемонията се състоя в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ в четвъртък вечерта, съобщиха от прессекретариата на президентството.

В изказването си държавният глава подчерта, че германските компании у нас допринасят не само с инвестиции и чрез създаването на реално работеща икономика в дългосрочна перспектива.

„Важно е и още нещо – присъствието на немския бизнес тук ни помага да изградим по-успешни модели на развитие на икономиката, на бизнес отношения, на отношения между икономиката и държавните институции. И най-ценното – модел на мислене, който вашият бизнес тук предава на хиляди млади българи“, отбеляза Радев на церемонията, на която присъстваха представители на български и германски компании.

Той заяви ангажираността на президентската институция и интереса на българската държава и бизнес за още по-интензивно икономическо сътрудничество с Германия.

„Германия е била, е и ще бъде наш стратегически партньор и в икономически, и в политически план“, подчерта президентът и допълни, че България прави всичко възможно да създава по-привлекателна и устойчива бизнес среда. Като предимствата на страната ни държавният глава посочи географското положение, данъчната система и потенциала на квалифицирана работна ръка.


Има още какво да работим за подобряване на бизнес средата, за намаляване на бюрократичните процедури, за отношенията с администрацията, за снижаване на корупционния риск, за дуалното обучение“, обобщи той.

Румен Радев и заместник-главният управител на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари Ахим Деркс връчиха наградата в категория „Голямо предприятие“ на „Вите Аутомотив България“. Отличията на Германо-българската индустриално-търговска камара за 2017 г. бяха присъдени в общо четири категории, в които бяха номинирани 32 компании.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,