Свързани новини

26.01.2018 09:51

Турция иска пълноправно членство в ЕС

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министърът по европейските въпроси на Турция Йомер Челик даде пресконференция в Брюксел след среща с първия зам.-председател на ЕК Франс Тимерманс и зам.-председателя и върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност по Фредерика Могерини, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).


„Разбира се, важна тема е срещата на високо равнище Турция-ЕС. Знаете, много се говори за нея. Казахме, че тя трябва да се състоя час по-скоро. Все повече започна да се говори за някаква дата като примерно през месец март. Тази среща на високо равнище трябва да се състои и очакваме с нетърпение да получим позитивни послания. А именно – как ще се позиционират бъдещите връзки Турция-ЕС; какъв ще бъде графикът; както и какви ще бъдат силните резултати по отношение на позитивния напредък. … На фона на толкова много кризи; отчитайки безбройните проблеми, които трябва да бъдат регулирани покрай нас; с тази важна роя на Турция – изводът е един. Със сближаването си с ЕС, Турция може да бъде изключително полезна за разрешаването на много кризи и да произведе положителни резултати за всички. Точно поради това тази среща на високо равнище следва да се състои колкото се може по-скоро. Освен това, споменахме, че Турция не гледа на някаква друга перспектива, извън пълноправното членство. Турция е една страна кандидат-член на ЕС. Извън пълноправното членство не могат дори и да се правят каквито и да са други предложения.”, декларира Йомер Челик, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се