Свързани новини

24.01.2018 12:29

Октоподът на Д.Добрев в енергетиката: роднина – съученик – роднина - съученик

Видян 6430 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    "Критериите за избор на шефове са два – да си от Хасково и/или да си част от приятелско-гимназиалния кръг на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който беше министър на икономиката и енергетиката в кабинета Борисов 1 и е настоящ председател на парламентарната комисия по енергетика.



  Без отчитането на този фактор, би било много трудно да се обясни как 10-тина близки до Добрев хасковлии от години се въртят на високите нива в държавните енергийни фирми и в момента оглавяват най-важните от тях или са на ключови постове, свързани с финанси, обществените поръчки, правни въпроси и др. Ето един списък, който вероятно ще може да се допълва:



  Петьо Иванов
е изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Съученик на Делян Добрев от Езиковата гимназия. Преди беше юрист в НЕК. Работил е в компанията Хабау ППС Пайплайн Системс, която преди година беше избрана за изграждането на българо-румънската интерконекторна връзка, с представител Валентин Хамбарлиев. Петьо Иванов е бил съдружник с Хамбарлиев във фирмата ВМП консултинг, в която до 2014 г. е притежават дял от 25%. Друг бивш акционер във фирмата е Моника Гуцанова, която е съпруга на бившия председател на общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов (БСП).



  Петьо Иванов направи опит да наложи съдружника си Хамбарлиев за шеф на ключото дружество ICGB за изграждане на интерконектора до Гърция на мястото на Теодора Георгиева, дори с цената на разрив в отношенията с гръцкия партньор, да избързат с обявяването на обществена поръчка за 220 млн. евро.
Компанията ВМП Консултинг ООД - Варна с бивш партньор шефа на БЕХ Петьо Иванов продължава да участва в поръчки на дружества от групата на...БЕХ.
 
 Николай Павлов - изпълнителнителен директор на Булгаргаз. Съученик на Делян Добрев от Езиковата гимназия. Беше назначен за служебен министър на енергетиката през 2017 г. и точно тогава беше направен опит заедно със съученика шеф на БЕХ да дадат интерконектора с Гърция и налагането на съдружника Хамбарлиев.
И още нещо - Булгаргаз още от миналата година не купува природен газ от местен добив, което поставя доста въпросителни. Защото по-евтиният газ от Галата години наред служеше като буфер за поддържане на поносими нива на цените на синьото гориво за потребителот индустрията и домакинствата, а през 2017 г. този буфер вече липсва, потвърждават източници, близки до КЕВР. Нормативите обаче задължават Булгаргаз като обществен доставчик да осигури намери най-евтиния възможен микс, което става с доставки на местен газ. В същото време през миналата година, а и през тази, частна фирма купува количествата по-евтин газ от Галата и печели от продажбата им извън страната.
 
 Таня Захариева
- председател на УС на Булгартрансгаз, председател е и на Общинския съвет в Хасково.

 Катина Титкова, съученичка на Добрев от езиковата гимназия в Хасково, директор на Правната дирекция в БЕХ. Преди това е била специалист в Народното събрание, където Делян Добрев е шеф на Комисията по енергетика.

 Георги Добрев,
женен за съученичка на Делян Добрев от езиковата гимназия в Хасково. Директор на дирекцията в БЕХ, която отговаря за обществените поръчки в цялата енергетика. Кум на Катина Титкова



  Марина Армутлиева - административен директор на Булгаргаз. От Хасково е. През 2012 г. е назначена за шеф на политическия кабинет от Делян Добрев като министър на икономиката и енергетиката. Била е в борда на АЕЦ Козлодуй по същото време, съветник при енергийния министър Теменужка Петкова в предишния й мандат, началник на кабинета на Николай Павлов като служебен енергиен министър.

  Йордан Божинов
от Харманли, Хасковско, юрист на Булгаргаз, близък до П.Иванов и Н.Павлов.

  Илия Илиев
от Хасково, експерт по анализи на енертийни политики в 43-то Народно събрание, когато Делян Добрев е шеф на Комисията по енергетика. Служител на Булгартрансгаз.

  Валентин Хамбарлиев
, бивш колега и бизнес партньор на изпълнителния директор на БЕХ - Петьо Иванов, съученик на Добрев. Назначен като член на одитния комитет на НЕК по времето на служебния министър Николай Павлов, въпреки че е завършил специалност Туризъм. От там обаче не посочват, че той е представител на Хабау ППС Пайплайн Системс, която беше избрана за изграждането на българо-румънската интерконекторна връзка”, пише специализираният сайт 3e-news.net.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.10.2021 13:38

    ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ: Чувствам се толкова щастлив, когато пиша това свидетелство, казвам се Хелена Марк. Сега съм с любовта на живота си, съпругът ми ме напусна заради друг мъж и потърсих помощ навсякъде, но никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих информацията за контакт на д -р Огунделе, обясних му всичко и след 24 часа работата му съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, д -р Огунделе е мощен, свържете се с него на WhatsApp или Viber: +27638836445. Той е честен и могъщ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от