Свързани новини

24.01.2018 11:58

Цветанов: Трябват канали за легална миграция в ЕС

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Най-важното в момента е да се намерят възможности за канали за легална миграция в Европейския съюз, за да можем да се противопоставим на нелегалната". Това заяви в Брюксел пред евродепутатите от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешни работи и обществен ред Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията. Той участва в междупарламентарното заседание на комисии, посветено на европейската миграция. Форумът бе открит от председателя на вътрешната комисия на ЕП Клод Морайс и еврокомисаря за миграцията Димитрис Аврамопулос.


Цветан Цветанов подчерта, че като външни граници на ЕС България и Гърция полагат максимални усилия за осигуряване на охраната. Полагат се и максимални усилия за поддържане и осъществяване на работен диалог с Турция за ограничаване на притока на мигранти от там.


"Необходима е промяна в системата Синя карта, която позволява предоставянето на разрешителни за работа на граждани на трети страни в ЕС, за да можем да се възползваме от опита на квалифицираните кадри", добави Цветан Цветанов. Той каза също, че българският парламент активно ще участва в интерпарламентарното измерение на промяната на законодателството за Синя карта и другите свързани политики.


В междупарламентарното заседание участват депутати от националните парламенти на 16 страни-членки, държави от ЕИП, Турция, специалният докладчик на ООН по човешките права на мигрантите Фелипе Гонсалес Моралес, кметът на турската община Газиантеп Фатма Шахин, която получи Нобелова награда за мир за помощта, оказвана на сирийските бежанци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате