Свързани новини

24.01.2018 10:01

Изхвърлиха 12 камили от конкурс за красота заради ботокс

Видян 1913 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  12 камили бяха дисквалифицирани от ежегодния конкурс за красота в Саудитска Арабия, с награден фонд 57 милиона долара, след като стана ясно, че техните собственици са използвали ботокс, пише DailyMail.


Животните бяха изхвърлени от 28-дневния фестивал на крал Абдулазиз Камел, който се проведе близо до Рияд, заради нарушаване на строгите правила на състезанието.


През миналата година бе издаден нов наръчник за участниците в конкурса. Според него камилите, които са с ботокс в устните, обръснати, боядисани или имат каквито и да е било неестествени промени във външния вит, не се допускат.


Освен конкурса за красота има награди за надбягване, обучение за послушание, конкурси за прически и най-добрите снимки на камили.


През последните години кралското семейство в Саудитска Арабия наблегна на традиционните черти на фестивала. Миналата година събитието бе преместено от отдалечена пустиня до покрайнините на столицата. На мястото сергии за вкусотии и магазини за сувенири, зоологическа градина с най-високите и най-къси камили в света, както и музей с живописни пясъчни скулптури от камили. Посетителите могат да влязат в палатки за дегустация на камилско мляко, предлагат се текстилни продукти, може да се разгледа и планетариум, показващ как арабите пътуват през пустинята, ръководейки се по звездите.


  Престолонаследникът Мохамед бин Салман създаде с кралски указ през 2017 г. дори официален клуб на камилата. Целта е фестивалът да се превърне в световен, пионерски форум за всички хора, които идват за забавление, знания и състезания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец