Свързани новини

23.01.2018 16:37

Нинова: Оглушителното отсъствие на Борисов е самопризнание за корупция

Видян 3310 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

             Като че ли вотът приключи преди да е започнал. Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция. Ако не беше така, той щеше да е тук.
Уважаеми български граждани,
Правим този вот на недоверие за вас. Всеки от вас е свободен човек – да подкрепя БСП, ГЕРБ, патриотите, ДПС, Воля и СДС. Това е свободен избор, но всеки от вас е срещал в живота си корупцията и също има свободен избор – дали да плаща и да мълчи, или да й се противопостави, да не се страхува и да я назове. Този вот правим за вас, за да ви дадем смелост, сили, да ви освободим от страха, да ви дадем самочувствие, че никое правителство не е по-голямо от вас.
Този вот не е само на БСП. Той е на майки на децата в София, които не са си платили и не са в онзи списък на детските градини с предимство. Той е на работниците, които не са си получили заплатите, но на работодателите им ще да се измъкнат от отговорност, защото са си платили на когото трябва или са близки до властта. Той е на собствениците на малки и семейни фирми, които няма да получат обществена поръчка, защото не са от богоизбраните 7-8, но ще трябва да се откупят от властта поне с 4 тона суджук. Това е вотът на родилките от Свищов, на които се закри отделението и те трябва да пътуват 80 км, за да родят в частната болница в Търново, защото няма пари, а по признание на министъра- ги няма, защото от системата се краде. Това е вотът на онези хора от блока в Бургас, прясно саниран, за които цяла зима им тече на главите. Това е вотът и на пенсионерите, които живеят с 200 лв. пенсия, защото в държавата годишно се крадат 10 млрд. лв. и няма пари за актуализация на пенсиите. Мога да продължавам с много примери – корупцията е една от главните причини за бедността и неравенствата.
Днес, правителството на Бойко Борисов, в негово отсъствие, ще отрече, че е корумпирано и ще загуби – не математически и не от БСП, а от вас, защото няма човек, който да не знае, че корупцията е завладяла всичко – от най-ниските нива до най-високите. Разбира се, корупцията не е от вчера, не и от днес. Но това правителство на Бойко Борисов я превърна в държавна политика. А говоренето срещу корупцията – в заплаха за държавната сигурност. Който се обади, бива или нахранван или заклеймяван, средно положение няма. Когато авторитетни европейски издания написаха, че България днес е най-корумпираната държава, те не се посвениха да ги заклеймят и да кажат: не ни давайте акъл и в Европа има повече корупция. Мълчете си! Когато коалиционните партньори в правителството говориха за корупция, те се събраха, разбраха и замълчаха. Какво стана с думите на Валери Симеонов: „в туризма корупцията стига до ниво министър. Сигналите, които имам, ще бъдат предоставени на прокуратурата“. Колко такива сигнали предоставихте,  г-н Симеонов? Какво стана с думите, че властта се използва от ГЕРБ, като: „пансион за политически калинки“. Дали г-н Сидеров реши днес как ще гласува или и него укротиха с обещанието за пари за язовира. Само че, освен този язовир, който се управлява от АТАКА, в България има над 100 язовира в това състояние. И ако те са се спазарили за един, понеже там управлява АТАКА, то тук трябва да има поне сто гласа на депутати, които по същия начин са се загрижили за язовирите си в избирателните си райони, които са дадени на концесия на бизнесмени, за да гледат шарани и които никога няма да влязат в затвора, затова че удавиха български граждани. Вероятно и г-н Марешки ще подкрепи правителството. Питаме се с коя своя половина – с онази, която изрече думите: „ще преиздам книгата „Шайка“ на Антон Тодоров за Бойко Борисов и ще я занеса в прокуратурата, за да го разследват“, или с другата половина, над която тежи като меч сваленият имунитет и няколко обвинения за престъпления. Това е днес изборът – как ще гласуват 240 души – със съвестта си, така, както са ги упълномощили избирателите или заради личния си и партиен интерес. Това е картината днес – краде се, купува се послушание и мълчание, а ако не искаш да бъде купен – бият с компромати, манипулации, проверки, а понякога и буквално. И се усъвършенстват, и се модернизират, защото светът се модернизира.
Помните ли как Бойко Борисов управляваше митниците преди години. Простичко – с телефон: „Ало, Ваньо, изтегли митничарите от там, защото съм обещал да не ги проверяваме, а аз си изпълнявам обещанията“. За Мишо Бирата става дума. Първобитно, нали? Но днес е модерно – поръчваш си електронна система, слагаш една парола на много хора, влизаш, когато искаш, изтриваш 10 тира с цигари, изтриваш 10 камиона с гориво, едни 10 милиона акциз изчезват тук, други 10 – там, а прокуратурата вдига ръце и казва: „не можем, авторът е неизвестен“. Така се прави вече днес - модерно. Но това са онези 45 млн. лв, които не стигнаха за общинските болници, за да ги оздравим или онези 75 млн. лв, които не отидоха при децата с увреждания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.