23.01.2018 15:01

Насърчават културното предприемачество чрез проект по програма Еразъм +

Видян 1123 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Насърчаване на културното предприемачество и активното участие на младежта в  културния живот на страната са главните цели на сдружение Духовно огледало, което спечели финансиране по третата ключова дейност на програма Еразъм+. Тази дейност  на  програмата има за цел да улесни модернизацията на системите за образование и обучение, чрез изграждане на политическо сътрудничество между държавите-членки.


Проектът Изкуството като инструмент за културна интеграция и диалог на сдружение Духовно огледало успя да спечели субсидия от програмата Еразъм+ в размер на 35 200 евро.


Организацията Духовно огледало се стреми да се превърне в посредник между общинските администрации и училища по култура в страната (Националното музикално училище и Националното училище за танцово изкуство и други).


Едно от събитията, които ще организира сдружението с одобреното финансиране по програмата Еразъм+ е провеждането на специална творческа работилница с идеи в Пловдив от 8 до 11 юни. През този период къщата на Златю Бояджиев, намираща се в стария град ще се превърне в дом на младите хора, занимаващи се с култура. Пред къщата пък ще бъдат направени специални творчески ателиета, където младежите ще могат да показват своите произведения.  По време на събитието в Пловдив ще бъдат проведени и специализирани лекции от експерти в областта на културното предприемачество. Главната цел на тези лекции, а и на самия проект на Духовно огледало, е да бъдат илюстрирани иновативни модели на заетост и самозаетост.


Другото основно събитие, което ще бъде проведено в рамките на одобрения проект по програма Еразъм+ на сдружението ще се състои между 30 август и 4 септември, в рамките на Празниците на изкуствата Аполония.  По време на фестивала ще бъдат открити в Созопол специални творчески работилници с идеи, където младите ще могат да представят своите произведения и таланти.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева