Свързани новини

22.01.2018 12:01

БСП: ГЕРБ замазва очите на Брюксел за борбата с корупцията

Видян 1090 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ние ясно сме описали нашите мотиви за вота на недоверие. Имаме и конкретни примери. Ясно е на кое място е България по отношение на корупцията", заяви депутатът от „БСП за България” Филип Попов в сутрешния блок на БНТ. По думите му обществото налага тази тема, бизнесът също я налага.


„Страната ни е на едно от последните места по борба с корупцията”, подчерта Попов и обясни, че антикорупционният закон на управляващите не е инструмент, за да се борим срещу корупцията. „Те се опитват да замажат очите на шефовете в Брюксел, че нещо се прави срещу корупцията, а в същото време реалността е съвсем друга, за което изнесохме и примери”, добави депутатът.


Филип Попов даде пример с това какво точно пише в доклада на ДАНС за БАЦИС: „Налице са технически възможности за манипулиране или неоторизирано достъпване на компютъртната система, използвана за контрол и мониторинг на ИКУНК, използвана в Агенция „Митници”. Съществуват условия за създаване на заплаха за финансовата и икономическата сигурност на страната, поради наличие на възможност за манипулиране на количеството стоки, подлежащи на акцизно облагане. Налице са признаци, че служители от Агенция „Митници” са изменили съдържанието на анализираната компютърна система с цел прикриване на допълнителни уязвимости в нея”.


Попов добави, че в документа пише също как от събраните в хода на работата по проверката материали е видно, че при експлоатирането на БАЦИС са констатирани редица проблеми. „Заключението на прокурора - използването на една и съща парола за достъп до ситемата ИКУНК за всички данъчни складове в страната, позволява системата на национално ниво да бъде лесно дестабилизирана”, обясни Филип Попов и допълни, че от страна на финансовия министър не е направено нищо и се налага ДАНС да прави проверка, а прокуратурата да излиза с постановление.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.