Свързани новини

22.01.2018 09:31

Гърция: Няма държава Македония

Видян 1339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

75% от гърците не приемат по никакъв начин името Македония да присъства в названието на която и да било държава, показва проучване на общественото мнение. В Солун се състоя най-големият протест, събирал се от 1991 г., когато поводът отново беше подобен – тогава пък бившата югославска република обяви независимост, призната първо от нас.


Инатът на комшиите е на път да взриви всички американски усилия с българска поддържаща роля за налагането на уж проевропейски, а след признаването на албанския език за официален - доказал се като проислямистки режим в съседната държава, посредством договори за приглаждане на противоречията със съседите.


„Няма и никога не е имало македонска нация”, заяви категорично и недвусмислено лично премиерът Ципрас, който използва темата и за отвличане на вниманието от вътрешното напрежение в страната си, поради нови непопулярни социални мерки на своето вече 3-годишно правителство. Досега се пускаха медийни фишеци, че Атина е ОК за название Нова Македония. Без решаване на спора, Скопие няма как да влезе нито в НАТО, нито в ЕС, а за САЩ това е важно, за да разбият оста Сърбия – Гърция и руското влияние върху нея по православна линия.


За разлика от комшиите, България прие наложения от американското посолство договор със Скопие, с който призна кой знае защо дори македонския език и нещо, наричано „обща” и „споделена” история, каквато е трудно 1337-годишна държава да има с 27-годишна. Кражбата на език и история, а оттам придобиване на несъществуваща идентичност е от другата страна.


При това от нас не се постави условие дори за признаване на 200 000 вече души с български паспорти за доказано де юре и де факто според тези документи национално малцинство, въпреки че това е 10% от населението на ексюгославската република. Съветник в МС е експреводачката на посланик Уорлик.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на