Свързани новини

19.01.2018 10:35

Стоян Мирчев: Чрез темата за насилието над жени се прокарва джендър идеологията

Видян 1656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Има безспорна част от Истанбулската конвенция и това е насилието над жени. Ние сме се обявили против това насилие и сме взели мерки за промяна на нашето законодателство. Спорното в конвенцията е, че чрез темата за насилието над жени се прокарва джендър идеологията”. Това заяви пред БНТ депутатът от ПГ на „БСП за България” Стоян Мирчев. Депутатът е притеснен, че в документа се казва, че джендър идеологията трябва да бъде инфилтрирана в образователната система.


Той добави, че се прави опит да се внуши, че преводът на конвенцията не бил издържан. „Тук не става дума за превод, а за това, че от една страна имаме проблема с насилието над жени, но от друга е джендър идеологията, която обслужва между 1% и 3% от обществото на Европа”, уточни Мирчев.


Той обясни, че джендър идеологията се отнася за хора с нетипична сексуална ориентация. „Тук разделението не е на мъжки и женски пол. Джендър организации говорят за пола като фантазия, нещо което човек го нямал и трябва да се определи на психическо ниво-  какъв пол е, и може да го сменя няколко пъти в живота си”, обясни депутатът.


Стоян Мирчев добави, че Полша е приела конвенцията, но с интерпретационен доклад към нея, защото страната не е съгласна да променя конституцията си.


„Шест държави застават против това и казват, че в чл. 78 от конвенцията се казва, че нямате право на резерви по нея, а по същество интерпретационният доклад на Полша е резерва. Т.е. Полша, която се опитва да защити Конституцията си, е нападната от други шест държави, които са приели конвенцията”, каза Мирчев. Той добави, че на много места в документа се говори за насилие, основано на сексуална ориентация.


„Няма доклад за финансова обосновка към тази конвенция, дали трябва да се променят законите, Конституцията, оценка на въздействие и т.н., а това е задължително по чл.4 по Закона за международните договори. Всичко това се спестява. От друга страна, конвенцията е приета без гласуване, а практиката в Съвета на Европа е конвенциите да се приемат с мнозинство", напомни народният представител. „Има много притеснения за конвенцията тук, а защо няма притеснения за проблема с корупцията, след като има 17 доклада, че не се справяме с нея”, попита Мирчев.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.