Свързани новини

16.01.2018 16:11

Нищо и след втория сондаж в Черно море

Видян 2825 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Завърши прокарването на втория сондаж в блок 1-21 Хан Аспарух. За съжаление, резултатите от него не са с розов цвят!? Има някаква минимална вероятност да бъде направен и трети сондаж, но крайното решение ще бъде взето едва след обработката на данните от току - що завършилия. Засега собствения добив на газ, както и че ще "залеем" Европа с газ от този блок (По думите на Премиера, както и на шефа на енергийната комисия в Парламента) се отлага! Още една тъжна новина, бих казал...  :(


Може би е добре да отбележа, че първите 74 сондажа в Северно море са също "сухи", т.е. без положителни резултати от към наличие на нефт или газ!”, написа в социалните мрежи енергийният експерт Васко Начев.


Напомняме, че в края на октомври 2016 г., дни преди първия тур на президентските избори, вицепремиерът тогава и сега Томислав Дончев обяви за намерени богатства от нефт и газ. Оттогава неколкократно 19 минути опита да научи от пресофиса на извършилия сондажа гигант Тотал инфо за какви количества става въпрос, как ще се добиват и как ще се транспотират. По обясними вече причини, не ни беше отговорено.


Напомняме още, че продължителността на първия сондаж беше удължена, а след нея тихомълком беше даден от правителството и втори шанс за дълбаене. Важно е да се знае, че при евентуално намиране, концесионната такса, която сме поискали е „от 3%” нагоре. Печално известно е, че срещу още по-малко даваме златото и другите си богатства, които обаче са налични и се копаят от години.


В същото време в румънския, а от малко преди Коледа – и в руския шелф на Черно море бяха намерени огромни залежи от нефт и газ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят